реклама

реклама

Уже традиційними стали напередодні новорічних свят інтелектуально-розважальні посиденьки для молоді від буккросинг-клубу «Freebook». У цьому році на студентській вечірці змагалися, хто краще презентує улюблену книгу, переглядали спеціальний випуск літературного відеоблогу від книгарні «ВсіКниги», насолоджувалися гарною музикою, смакували солодощами, вигравали  призи в лотереї та обмінювалися книгами. Свято влаштували буккросери ЧНУ ім. Б. Хмельницького з нагоди дня народження клубу.

Сьогодні буккросинг-клуб "Freebook" – це спільнота, яка популяризує читання серед черкаської молоді, слоган черкаських буккросерів: "Живи яскраво, читай цікаве!" А почалося все із облаштування студентами-редакторами першої полички книгообміну при кафедрі видавничої справи, редагування і теорії інформації. За 6 років учасники спільноти розширили діяльність, а інтерактивні полички з’явилися не тільки в університеті, а й по всьому місту. До речі, про місця, де облаштовані полички та які книги буккросери  на них вже відпустили, можна дізнатися, зайшовши в групи  клубу в соціальних мережах «Facebook» та ВК. Сьогодні на поличках клубу відпущено більше 500 книг.

Про нас дізнаються все більше і більше людей, телефонують із різних організацій з проханням допомогти облаштувати подібні полички у них. Приємно, що книга повертається в наше життя, а люди починають розуміти, що сьогодні престижно бути освіченим, – розповіла очільниця буккросинг-клубу Людмила Солодка.

Із днем народження буккросинг-клуб прийшли привітати музичні гурти  «Оvertone» та «Сонце в кишені». Зі слів гостей заходу організаторам вдалося створити приємну атмосферу та підтвердити те, що читати – модно.

Freebook організував чудовий захід. Було цікаво, весело і, головне, домашня атмосфера. Такі заходи потрібно проводити частіше, адже книга потребує уваги, – поділилася враженнями Наталія Зінченко, вокаліста гурту «Оvertone».

На заході  всі охочі могли обмінятися книгами та виграти безліч цікавих призів від партнерів клубу: газети «Нова Доба», міжнародного освітнього агентства ICEA, кафе «Fika» та «НеКафе».

Тепла затишна атмосфера свята змусила забути, що на дворі зима і холод. Цікаві конкурси та душевна музика зробили цей вечір незабутнім. Чудово, що «Freebook» уже більше 6 років пропагує ідею читання. На жаль, сьогодні дуже мало людей читає книги. Подібні заходи потрібні й надважливі. Дякую «Freebook» за можливість долучитися до святкування їхнього дня народження. Це було надзвичайно,  каже Крістіна Орел, студентка 5-Р курсу.

Приємним сюрпризом став для буккросерів подарунок від студради ННІ УФСК легендарної літературної новинки 2016 року – книги Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і прокляте дитя». Тепер всі учасники клубу можуть безкоштовно дізнатися про нові пригоди уже дорослого Гаррі Поттера.

Надія Хандусь

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100