реклама

реклама

На своїй сторінці в Фейсбуці співголова фракції Опозиційного Блоку в парламенті Олександр Вілкул написав: «В Україні в місяць випускають близько 500-600 автомобілів - це в 70 разів менше, ніж у Volkswagen на добу. Що робити? Остаточно знищити ще один сектор промисловості або створити в Україні нові робочі місця? ».

foto_kak_kupit_avtomobil_v_litve-pokupka_mashini_bu_4

За три останні роки обсяги виробництва в автомобілебудуванні впали більше ніж на 90%, зайнятість - наполовину, заробітна плата - на чверть, частка автомобілів національного виробництва на внутрішньому ринку впала на 25%, а експорт - майже в 10 разів.

Характерно, що в травні 2017 в Україні вироблено 662 легкових автомобіля (+ 20% в травні 2016), а поставлено на реєстрацію понад 4,5 тисячі автомобілів з пробігом, що в 20 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року. І це без урахування автомобілів, які ввозяться в країну з зарубіжної реєстрацією на іноземні фірми.

Нардеп зазначив, що є кілька варіантів подальшого розвитку галузі:

«Перший - знизити податки на ввезені нові авто, щоб люди не їздили на «металобрухт» з іноземною реєстрацією, а могли купити нову машину іноземного виробництва за прийнятною вартістю і зареєструвати в Україні.

Другий - залучити іноземні концерни для виробництва у нас автомобілів. Так роблять всі розвинуті країни. Держпідтримка і податкові пільги можуть знизити ціну вітчизняних авто. Тому що зараз, як ви бачите, ситуація плачевна.

Третій варіант. Деякі експерти пропонують прийняти взагалі радикальне рішення: якщо у нас «пороблено» і не виходить будувати машини з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ), то давайте підемо в світовому тренді і сфокусуємось на виробництві електромобілів + перший варіант з низькими митами на авто з ДВС »

Коментуючи можливі результати озвучених сценаріїв, Вілкул сказав: «Перший варіант вб'є залишки вітчизняного автопрому. Другий, і третій знизить ціну на автомобілі і забезпечить роботою українців. Але їх неможливо реалізувати без відновлення миру, держпідтримки автовиробництва і чітких правил роботи бізнесу. А найголовніше - треба запустити економіку, ЩОБ У ЛЮДЕЙ БУЛИ ГРОШІ КУПИТИ НОРМАЛЬНІ АВТОМОБІЛІ».

«У будь-якому випадку, рішення необхідно, - підкреслив нардеп. - Інакше Україна перетвориться в автомобільне звалище».

Про це інформує прес-служба політика

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #2 Эксперт 17.06.2017 08:46
Для того, чтобы вся эта шалупень бывшая и настоящая "отвечала за свой базар,"необходимо ввести креминальну ответственность за те обещания,которы е были не выполнены,а если точнее-за ту циничную ложь,которая помогла прийти этим порошенкам,гроц сманам.яйценюкам и прочим отщепенцам, на крови наших ребят, к власти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Пошливы 16.06.2017 18:10
Чево ж такой умный вилкул при яныку свои предложения не реализовал?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100