реклама

реклама

1200 одноразових масок, 700 респіраторів, 1000 пар одноразових бахіл, 450 медичних халатів, 100 експрес-тестів, 40 л дезінфектора… Ці та інші засоби індивідуального захисту для канівських лікарів разом з апаратом штучної вентиляції легень вручили вчора  заступник голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігор Лещенко та депутат Верховної Ради України Олександр Скічко. Міський голова Канева Ігор Ренькас разом з  лікарями справедливо розділили допомогу  між трьома медичними закладами району – Канівською ЦРЛ, Канівським центром ПМСД та відділенням швидкої допомоги.  Всі вони мають гостру потребу в забезпеченні лікарів засобами індивідуального захисту під час контактування з хворими на коронавірус.

DSC_0452

Канівщина отримала  перший апарат штучної вентиляції легень, які МХП через Благодійний фонд «МХП–Громаді» закуповує для Черкащини у рамках взятих на себе головою правління МХП Юрієм Косюком зобов’язань перед Президентом  України Володимиром Зеленським  у допомозі Черкащині.

«Придбати апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати хворих зі складними формами коронавірусу, зараз складно, оскільки вони у дефіциті.  Тому за особистої допомоги Олександра Скічка обладнання вдалося швидко придбати і  доставити в Канівську лікарню, щоб за потреби апарат зміг допомагати в порятунку хворих,  зауважив Ігор Лещенко. – У цей складний час  МХП не просто надає допомогу, а сприяє об’єднанню  зусиль влади, бізнесу і громади, щоб  з більшим ресурсом протидіяти страшній пандемії».

unnamed

Олександр Скічко зазначив, що медики, особливо в районах,  сьогодні працюють на «передовій», тому дуже важливо захистити насамперед їх.

«До пандемії коронавірусу були не готові навіть європейські країни, то що тоді можна сказати про Україну та районні центри зокрема?! Тому щоб подолати цю хворобу, потрібно всім об’єднатися. Але існує інша проблема –  навіть маючи кошти, сьогодні дуже складно щось закупити. МХП звернувся до мене, й ми сконцентрували усі сили, аби швидко придбати засоби індивідуального захисту та апарат ШВЛ, який в наш час є просто рідкістю. Зараз у нас медики працюють на «передовій», тому вони мають бути захищені на достатньому рівні», – відзначив народний депутат Олександр Скічко.

unnamed1

За підтримку місцевої медицини гостям та благодійникам подякував міський голова Канева Ігор Ренькас, головний лікар Канівської ЦРЛ Віра Шапошник, директор Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Горьова та завідувач Канівської підстанції екстреної швидкої медичної допомоги Костянтин Глушко.

Ще одну партію засобів індивідуального захисту Ігор Лещенко та Олександр Скічко разом з директором ДП «Птахофабрика «Перемога Нова» Групи МХП Віктором Гринюком також передали Мошнівській районній лікарні у Черкаському районі. Загалом районна лікарня у Мошнах отримала 1700 одиниць первинної допомоги.

unnamed2

Нагадаємо, що МХП  спрямував 14 млн грн для запобігання поширення коронавірусу в Черкаській області і став ключовим партнером платформи «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19», яка об’єднує зусилля бізнесу, влади і громади у протистоянні цьому захворюванню. Ще 55 млн грн МХП  додатково виділив для загальнодержавного фонду протидії коронавірусу.

Про це інформує прес-служба компанії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100