реклама
Sucurity Police

реклама

Верховна Рада підтримала проєкт постанови № 3650 про ліквідацію 490 наявних районів і створення замість них 138 нових.

Черкаська_область  

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на засідання Верховної Ради 17 липня і Сайт децентралізації.

За відповідне рішення проголосували 238 народних депутатів.

Спочатку Раді пропонували створити 129 нових районів, пізніше їх кількість збільшили до 136. Водночас на засіданні у п’ятницю нардепи проголосували за створення 138 нових районів.

Постанову прийняли з урахуванням пропозицій комітету.

Зокрема, комітет запропонував додатково до списку районів, які запропонував уряд, утворити у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Херсонській, Чернігівській областях.

Детальніше з проєктами нових районів кожної області та АР Крим можна ознайомитись: ТУТ (карта представлена без запропонованих комітетом додаткових 9 районів).

Постановою визначено, що межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу району.

Вибори депутатів райрад ліквідованих районів більше не будуть проводитися. Повноваження депутатів районних рад у ліквідованих районах припиняються в день набуття повноважень депутатів, обраних на виборах у нових районах.

Центральна виборча комісія має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів. Місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, постановою завершиться реформа децентралізації в Україні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100