Народний депутат восьмого скликання Олег Петренко взяв участь у науковому круглому столі на тему «Філософія довіри та практики критичного мислення», що відбувся в стінах Черкаського державного технологічного університету. Під час заходу екснардеп поділився зі студентами та викладачами своїм досвідом роботи в Верховній Раді та розумінням поняття «політична довіра». Серед спікерів заходу також був екс-очільник черкаських правоохоронців Владислав Пустовар.

20201007_130948


– Довіра є однією з тих цінностей, яка вчить співпрацювати і усвідомлювати, що ми можемо долати дуже багато труднощів і взагалі забезпечувати нашу діяльність через взаємозалежність, взаємодію і взаємодопомогу, – розпочала захід  доктор філософських наук, доцент кафедри філософських і політичних наук ЧДТУ Оксана Кожем’якіна. – Довіра визначається через очікування намірів, очікування компетентності і очікування безпеки. Це стосується найрізноманітніших галузей діяльності.

Для багатьох людей сьогодні надзвичайно актуальним є питання політичної довіри. Саме тому, за словами організаторів заходу, вони і запросили на круглий стіл, що проходить в межах Тижня громадянської освіти EENCE «Мистецтво жити разом», досвідченого політика.

– Довіра, і політична теж, – це вулиця з двостороннім рухом, – відзначив народний депутат восьмого скликання Олег Петренко. – Політтехнологи та різні діячі часто звинувачують виборців у тому, що вони голосують за кандидатів, не аналізуючи їхньої діяльності. Щоб зрозуміти, чому так відбувається, потрібно просто пройти житловими дворами міста і поговорити з простими людьми. Зазвичай вони настільки зайняті питанням забезпечення елементарного виживання для себе і своєї родини, що просто не мають ні сил, ні часу на критичний аналіз. Тому й орієнтуються на довіру. Саме ця довіра покладає на політика, який бере на себе місію керувати країною чи регіоном, величезну відповідальність. Якщо він дійсно порядна людина, то ніколи не зможе зрадити надії, що бачить в очах людей, котрі делегують його у владні структури, – запевнив Олег Петренко.

Олег_Петренко_Черкаська_обласна_рада_Придніпровський_район_№_1

Цікавими та важливими були й думки інших учасників дискусії. Владислав Пустовар детально розповів про правову відповідальність, що очікує на політиків, для яких моральні чинники не є достатніми, щоб утриматися від корупції. Студенти ділилися своїм розумінням поняття «політична довіра» і тим, як її досягати.


v-pustovar-tv

– Корупція, як це не дивно, теж основується на довірі. Вдаючись до неї, людина, звертається до того, кому довіряє вирішити свою проблему протизаконним способом. Думаю, річ не в тому, що в нас у суспільстві немає довіри. Вона є. Просто її треба перевести із непублічної сфери в публічну. Тоді довіра буде не до окремої людини, а до певної владної структури, – відзначив студент Міккаель Саліх.

Круглий стіл тривав годину, але спілкування завершилася ще не скоро. Молоді було цікаво почути думку народного депутата Олега Петренка щодо ситуації в країні або поділитися власними думками. Не обійшлося і без фото на згадку та селфі з воїном легендарного батальйону «Азов» та громадським діячем.

* Політична реклама

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Нафтобаза 08.10.2020 15:18
Про який досваід цей чоловік може сказати, якщо два слова не може звязати як слід
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Деляги 08.10.2020 13:38
Чем ответят братаны-конкуренты?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 1 08.10.2020 13:35
студенты всегда голодные так что лапша не помешает :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100