реклама

реклама

Осінь обережно прокладає свої стежки: зменшилась висота сонця, коротшають дні та холоднішають ночі. Завдяки північному антициклону, черкащани вже тиждень насолоджуються лагідною, сонячною та сухою погодою із літніми температурними показниками вдень 22-27º. Лише ночі нагадують про осінь, всього 6-8º тепла.

242047340_1929140400588302_5780214828957340772_n

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Внаслідок посушливих умов, в області продовжує утримуватися надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки та ускладнені умови підготовки ґрунту під осінню сівбу. Тому в цьому сенсі дощі необхідні.

Нарешті синоптична ситуація на Черкащині змінюється. На зміну антициклону прямує циклон із Західної Європи.

За прогнозом, у вихідні циклон «Роланд», який переміщується з Польщі на центральну Україну, підпорядкує собі погоду на більшій частині території нашої країни. Так і на Черкащині зокрема пройдуть дощі, у суботу вони будуть значними з грозами та поривчастим вітром.

У неділю основна частина дощів пройде в першій половині дня, в другій їх буде менше. Незважаючи на негоду, за рахунок південного вітру, температурні показники ще залишаться на рівні: вночі 7-12º, вдень 16-21º.

З понеділка, в тилу циклону вітер розвернеться на північний напрямок і денна температура не перевищить 10-15º, а в наступні ночі вона буде знижуватися до 1-6º тепла. Окремі невеликі дощі можливі і на початку нового тижня.

Дощі, які очікуються, будуть сприятливі для поповнення вологозапасів грунту напередодні осінньої сівби, а також знизять показник пожежної небезпеки в області.

Відбудеться «стрибок» із літа в осінь. Радимо вже зараз діставати з шаф затишні светри, тренчі, куртки, про парасольку теж не забудьте.

За попередніми оцінками, з 24 вересня повернуться теплі та погожі дні.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Інкогніто з ОДА 18.09.2021 01:03
Достану свого худя. А "Гарвард" і не тільки, буде кому обписать з ніг і до. До колін, короче.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100