реклама
Sucurity Police

реклама

Напевно, кожному, кому доводилося робити ремонт в будинку або квартирі, відомо, що правильне освітлення відіграє не останню роль. Адже саме світильники допоможуть створити бажаний інтер'єр і перетворити приміщення, зробити його затишним і атмосферним.

Основні види

На ринку представлено досить багато моделей світильників, і іноді не завжди просто визначитися з тим, якому саме варіанту віддати перевагу. Умовно всі освітлювальні прилади поділяють на такі категорії:

  1. Побутові. Це універсальні світильники, які представлені в інтернет-магазині Егло у великій різноманітності. Вироби відрізняються за кольором, формою і потужності, так що можна підібрати варіант для будь-якого інтер'єру.
  2. Декоративні. Призначені для створення особливої ​​атмосфери.
  3. Спільного освітлення. Використовуються для створення рівномірного або локалізованого світлового потоку. Такі світильники підходять для місць, де постійно проводяться певні роботи.
  4. Розсіяного освітлення. Особливості таких видів в тому, що вони з різноманітними плафонами. Серед плюсів варто виділити високий ККД.
  5. Направленого освітлення. До цієї категорії належать настільні лампи і прилади з плафонами.
  6. Прямого освітлення. Необхідні для того, щоб акцентувати увагу на певних об'єктах.
  7. Відбитого освітлення. До цієї категорії відносять люстри і деякі переносні лампи. Особливість таких видів в тому, що освітлювальні прилади відображають світлові промені на всі приміщення.

Для одного приміщення можна придбати кілька світильників, щоб створити комфортну і затишну атмосферу.

 1

Варіанти установки

Освітлювальні прилади монтують різними способами. За методом установки поділяють на такі види:

  1. Настінні. Використовуються для того, щоб висвітлити фасад і вулицю. Найчастіше встановлюють під козирком даху або біля входу.
  2. Підвісні. Можна встановлювати біля входу, але найкраще такі освітлювальні прилади підходять для критих веранд і альтанок. Для кріплення застосовується кронштейн, який фіксується на стелі або стіні.
  3. Торшерні. Являють собою ліхтарні стовпи. Їх встановлюють на вулицях, в садах, парках і скверах. Зазвичай висота досягає 3 м.
  4. Вбудовувані. Бувають двох типів. Перший варіант використовується для освітлення вулиць. Світильники встановлюють поруч з парковими доріжками, тротуарами, бордюрами, фасадами будівель. Потрібно враховувати, що технологія установки досить складна, тому без допомоги фахівців не обійтися. Вбудовувані прилади використовуються і всередині будівель, наприклад, на кухні для освітлення робочої поверхні.

Завдяки тому, що на ринку багато видів світильників, проблем з вибором моделей як для вулиці, так і вдома не буде.

 2

Особливості вибору

Купуючи світильник, потрібно враховувати, для якої кімнати він призначений. Для того щоб освітлення було достатньо в великій кімнаті, рекомендується вибрати люстру. Якщо стеля дуже висока, то краще за все купити спотові моделі і направити промені на стіну. Для зорового збільшення підходять люстри, у яких підняті плафони. Щоб візуально розширити приміщення, кілька світильників розміщують на одній стіні по одній лінії. Найкраще підійдуть бра.

Для виготовлення використовуються різні матеріали: скло, пластик, кришталь, дерево і навіть тканину. Найголовніше – щоб вироби були якісними і досить міцними, простими у догляді, адже навряд чи захочеться довго мити світильники.

У маленькій кімнаті доречним буде торшер. Такі вироби найчастіше встановлюють в спальнях, так як їх світло м'яке і приглушене, що дозволяє створити затишну атмосферу.

Колір також має значення. Для класичних інтер'єрів підійдуть моделі стриманих тонів. Можна придбати світильники з матовими плафонами або тканинними абажурами. Для лофт і мінімалізму вибирають металеві прилади незграбної форми.

Вироби не обов'язково повинні бути дорогими. Варто віддати перевагу варіантам від перевірених виробників. Завдяки такому підходу можна вибрати модель, яка без проблем підключається і не зламається вже через кілька місяців використання.

*Реклама

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Да что там те светильники 11.10.2021 12:59
Выбырать нужно источник света, излучение которого близко к излучению абсолютно чёрного тела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100