реклама
Sucurity Police

реклама

Жовтень - час суттєвих змін: зменшується висота сонця, коротшає день, середньодобова температура втрачає 6°. А Свято Покрови Пресвятої Богородиці - своєрідний рубіж, за яким настає справжня осінь: нічні заморозки стають звичайним явищем, можна побачити як пролітає перший сніг, в природі переважають жовті та червоні кольори.

dosz

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Поточний тиждень ознаменується зворотною стороною осені. Майже тритижневе панування антициклону завершується. Ще завтра Черкащина залишиться в погожий зоні, сухо та переважно сонячно. Температура вночі близько 0º, вдень 10-15º тепла. Атмосферний тиск повільно, але впевнено падає.

Вологозапаси знижуються, проте площі з ґрунтовою засухою під озиминою відсутні. Така холодна погода затримує ріст та розвиток озимих культур.

Надалі, до формування погоди приступлять циклони, які набирають сили над Північною Атлантикою та Середземномор’ям. У середу-четвер наш регіон опиниться на шляху Середземноморського циклону, який рухатиметься з Кишинева на Харків. Небо затягнеться щільною хмарністю, пройдуть дощі, найбільш значні у східній частині області. Добові коливання температури зменшаться: вночі 3-8° тепла, вдень 9-14°. Показання барометрів повернуться до нормальних значень.

Вдень 14 жовтня, циклон покине Україну, опади поступово припиняться. За попередніми оцінками, до кінця тижня домінуватиме переважно суха типова жовтнева погода. Температура вночі 4º тепла - 1º морозу, вдень 9-14º тепла. Одягайтеся відповідно до прогнозу погоди.

Із 7 жовтня на Черкащині досягнуто нормативу початку опалюваного сезону – середньодобова температура повітря знизилася нижче +8º, що є підставою для початку опалення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100