реклама

реклама

Коректне встановлення пластикового вікна – головна умова забезпечення передбачених у ньому функцій. Монтаж конструкції повинні виконувати фахівці, але власнику потрібно знати про послідовність  та правильність процесу. Будучи обізнаним у цьому питанні, можна особисто переконатися як виконані роботи і пред'явити робочим претензії.

viknaland-1

Часті помилки під час встановлення пластикових вікон

У компаніях, що встановлюють металопластикові вікна Черкаси немає дефіциту. Доцільно витратити час на пошуки фірми з гарною репутацією без жодного негативного відгуку. Інакше після виконаних робіт можуть виявитися такі недоліки:

●        Повноцінна підготовка віконного отвору;

●        Відхилення від рівня;

●        Недостатня герметизація окремих ділянок;

●        Нестача кріплень коробки у віконному отворі.

Будь-яка з ознак недобросовісної роботи через рік обов'язково проявиться у вигляді продування через щілини між рамою і стіною, зледеніння, плісняви, некоректної роботи фурнітури і навіть зміщення рами.

Етапи монтажу

Перед тим, як встановити нові пластикові вікна, старі демонтують, починаючи зі зняття стулок, закінчуючи підвіконням та рамою. Зазвичай на це йде не більше години, після чого слід очистити отвір і приступати до встановлення:

  1. Віконний короб виставляють, відповідно вертикальному та горизонтальному рівню. Це найважливіший етап, від якого залежить рівномірність розподілу навантаження, отже – довговічність конструкції. Вирівнювання роблять за допомогою клинів, які мають різні розміри для максимальної точності.
  2. Коли короб виставлений на рівень, його закріплюють, за допомогою анкерних пластин. Відстань між кріпленнями не повинна перевищувати 700 мм. Починають із основних точок – кутів, місця під імпостом, потім рівномірно розподіляють інші кріплення.
  3. Встановлюють відлив, закріплюючи шурупами до профілю із зовнішнього боку приміщення.
  4. Поміщають склопакети в глухі секції та закріплюють стулки.
  5. На останньому етапі залишається ущільнити монтажний шов між віконним отвором та рамою. Для цього використовують монтажну піну. Зовнішній захист шва забезпечують за допомогою наличників, стрічки ущільнювача, герметика, а всередині використовують пароізоляційну стрічку.
  6. На цементний розчин чи монтажну піну кладуть підвіконня.

Приймаючи роботу, уважно огляньте якість запінювання, плавний хід стулок. Більшість недоліків, на жаль, не видно після завершення установки. Тому намагайтеся бути присутніми під час проведення робіт і контролювати процес, не соромлячись ставити запитання майстрам.

ПВХ-профілі від компанії VIKNALAND – це високотехнологічні вироби європейської якості. Ми є лідерами з постачання фурнітури для віконних, дверних та розсувних конструкцій, алюмінієвих та теплих порогів, ущільнювачів, підвіконь та інших комплектуючих для конструкцій із полівінілхлориду.

viknaland-logo

* Реклама

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100