Лише за сім місяців 2012 року в установах Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області зафіксовано 26 спроб передачі засудженим наркотичних речовин, повідомляє прес-служба установи. І в більшості цих випадків фігурують саме родичі засуджених – дружини та матері. Загалом працівники відділів охорони, режиму, нагляду і безпеки за вказаний період запобігли передачі 452 грамів наркотичних та психотропних речовин. За всіма випадками порушено кримінальні справи.

– Кожна спроба передати наркотики до місць відбування кримінальних покарань чи слідчого ізолятора – це злочин, – наголошує начальник обласного управління ДПтС України Анатолій Грищенко. – Нинішнє законодавство передбачає покарання за передачу наркотиків до місць позбавлення волі строком від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Крім наркотиків, у посилках та передачах також дуже часто виявляють спиртні напої, дріжджі, мобільні телефони, sim-картки мобільних операторів, гральні карти. Попри постійні попередження громадян про можливу адміністративну та кримінальну відповідальність за такі дії, спроби не припиняються, до того ж винахідливість та майстерність маскування просто вражає.

Так, нещодавно співробітникам Старобабанівської колонії №92 управління ДПтС України в Черкаській області вдалось запобігти передачі наркотичної речовини до засудженого. Під час реалізації оперативної інформації у шматку нарізного хліба було виявлено паперовий згорток, який намагались приховати від обшуку. Вміст знахідки складала порошкоподібна речовина рожевого кольору.

Згідно дослідження, порошок, що містився у згортку, виявився психотропною речовиною амфетаміном, вагою 0,015 г.

Ще раніше в дружини одного з засуджених Черкаської виправної колонії, котра прибула на довгострокове побачення, під час обшуку було вилучено майже 58 грамів марихуани. Наркотики жінка намагалась приховати в спідній білизні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100