Учора до Черкас вже вдруге за останні кілька років приїхали працівники музеїв з різних куточків України. Цього року до Черкас завітали представники музеїв зі Львову, Переяслава-Хмельницького, Хортиці та Вінниці.

Протягом трьох днів музейники обговорюватимуть святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Учора гості нашого міста відвідали музей «Кобзаря» та драмтеатр, а саме виставу «Великий льох». Сьогодні музейні працівники поїдуть на Батьківщину Тараса Шевченка – у Моринці.

 

– Такі зустрічі переоцінити неможливо. У кожному музеї є свої особливості, якісь проблеми. Однак у всіх є якісь спільні завдання. Цікаво, як кожен музей вирішує ці завдання, які є нові форми роботи, як вони залучають відвідувачів, як сформована музейна культура. Це гарний досвід, – розповідає заступник директора музею, заслужений працівник культури України Тетяна Кайдалова.

Перший з’їзд музейних працівників відбувся у вересні 2010 року, зібравши 19 областей України. Із матеріалів, які учасники привезли з собою, а саме книг, буклетів, проспектів, дисків та інших матеріалів, створили музейний фонд «Шевченкова скарбниця». Тепер він поповниться новими, цьогорічними, матеріалами.

Представники Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові привезли з собою унікальні експонати, які розмістили у нашому Обласному краєзнавчому музеї.


– Ми з ними спілкуємося ще з минулого з’їзду, це дуже творча співпраця. Вони самі запропонували, захотіли показати, чого ж вони досягли у цьому плані, – каже директор краєзнавчого музею Алла Кушнір.

реклама

Коментарі  

 
-4 #1 Ваня 12.09.2012 11:06
тоска моя, приди ко мне... Музейщики тусуются!!! Ура! 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100