реклама

реклама

Смілянська загальноосвітня школа-колегіум №3 одна з кращих у місті. На жаль, через воєнний стан школярі у ній, тобто безпосередньо в класах, зараз не навчаються. Як наголосила у розмові директор школи Олена Золотоверха, воно відбувається дистанційно в онлайн-спілкуванні зі школярами. Тож наразі школа виконує функцію закладу, в якому приймають біженців та вимушених переселенців. Рішенням управління освіти Смілянського міськвиконкому таке завдання покладено на навчальні заклади та дитсадки Сміли. Першими до школи №3 прибули четвертого березня близько 30 харків’ян.

Учитель математики Надія Ткаченко реєструє евакуйованих

Учитель математики Надія Ткаченко реєструє евакуйованих


Треба віддати належне всьому бойовому колективу цього навчального закладу, з новим завданням вони справилися на відмінно. У школі приймали на ніч і понад 80 осіб, але то була збірна група біженців не лише з Харкова, а і з Сум, Запоріжжя та прилеглих до них містечок. Їх усіх забезпечили спальними місцями, харчуванням. До речі, для батьків з дітьми облаштували окрему затишну кімнату. Не так давно в школі було встановлено електричний бойлер, тому біженці могли за нагальної потреби якось привести себе в порядок. Після ночівлі їх пригощають сніданком і зазвичай вони їдуть далі.

Олена Золотоверха показує бойлер, який так став у нагоді біженцям

Олена Золотоверха показує бойлер, який так став у нагоді біженцям


Приємно вражає, як наші люди змогли згуртуватися під час страшної загрози. От би завжди так! Приміром, продукти харчування для біженців, одяг, зокрема і дитячий, матраци, ковдри, простирадла, подушки, засоби особистої гігієни зібрав колектив навчального закладу за допомогою батьків школярів і мешканців прилеглого мікрорайону. До речі, приносять його і зараз. За необхідності вчителі і технічний персонал перебувають тут цілодобово, допомагають знедоленим у всьому, їм навіть доводилося варити діткам молочну кашу. Сміляни, які живуть навколо школи пекли пиріжки, приносили смаколики. Якщо виникає необхідність, їжу дають біженцям і в дорогу. Комендантом дружного колективу є заступник директора з господарської роботи Валентина Олефіренко, яка знаходиться в школі майже постійно. Дуже допомагає в роботі пункту прийому біженців і тренер з тхеквондо Євгеній Грицай, який тренує дітлахів у спортзалі школи. Він, серед іншого, надав каримати, які стелять під матраци, щоб не було холодно від підлоги.

Подушки, матраци, ковдри збирали усім миром

Подушки, матраци, ковдри збирали усім миром


Зараз увесь світ вражений жертовністю українців, тим, як вони допомагають армії і один одному в час страшної навали, якого розмаху набрав волонтерський рух. Як бачимо не стоїть осторонь допомоги біженцям і Сміла.

Олександр Вівчарик,

Фото Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100