Двократний паралімпійський чемпіон з легкої атлетики черкащанин Юрій Царук зараз найбільше хоче відпочити.



За його словами, участь у Паралімпіаді в Лондоні його виснажила. Нині він намагається відіспатися і планує поїхати із родиною в Карпати, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

На Олімпіаді в Лондоні, з якої Юрій Царук щойно повернувся, він здобув дві золоті медалі в бігу на 100 та 200 метрів. Також встановив світовий рекорд на дистанції 200 метрів. Юрій родом із Черкас, займався у спортивному комплексі «Манеж». Нині навчається в Дніпропетровському університеті спорту на 5-му курсі. У Черкасах залишилися його родичі, близькі і друзі.

– Як відчуття після олімпіади?

– Я дуже сильно стомився. Із 29 серпня по 6 вересня, коли проходила Паралімпіада в Лондоні, погано спав. Розумієте, нерви. Учора ми повернулися в Україну. Зараз намагаюся відіспатися. Знаєте, ще досі не віриться, що переміг і здобув дві медалі.

– Що найбільше вразило? Чого боявся?

– Найстрашніше було на відборі на 100-метрівці, коли вперше виходиш на стадіон. Це вражає. На тебе дивиться 80 тисяч людей з трибун. Подих перехоплює. Звісно, починається мандраж. Нервуєш. Найбільше побоювався китайського спортсмена. Ми проходили відбір до фіналу у різних забігах, але я відразу придивлявся до нього. У фіналі його переміг. Мій результат на 100 метрів – 12,68 секунд.

– Вітаємо. Ти встановив світовий рекорд?

– Так. На 200 метрів. У відборі до фіналу встановив, а під час фінального забігу побив його. Мій результат – 25,86 секунд.

– Ти спринтер?

– Так. Бігаю 100 і 200 метрів. Коли займався у Черкасах в «Манежі», то тренери Олександр Старовойтов та Микола Бас ставили на 400 метрів. Проте згодом зрозумів, що мої коронні дистанції – це 100 та 200 метрів.

– Про що мрієш зараз? Чого хочеться найбільше?

– Відпочити і відіспатися. Потім провести час з рідними, близькими. Хочу поїхати з батьками до Карпат. У нас два місяці відпочинку. Потім посилені тренування, підготовка до інших змагань. Майже 9 місяців, як готувалися до Олімпіади, не бачив батьків. Ми весь час були на базі в Євпаторії.


– Кажуть, що ця база – найкраща в Україні…

– Там є все, що потрібно таким спортсменам, як ми. І басейни, і масажні кабінети, і реабілітаційні центри. Найкраща тренувальна база не лише в Україні. Її вважають найкращою в Європі.

– До яких звершень готуватимешся?

– У 2013 році проходитиме Чемпіонат світу. Буду готуватися до нього. Але спершу відпочину.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100