реклама Делікат

Колишньому губернатору свою перемогу доводиться захищати у суді

Колишньому губернатору свою перемогу доводиться захищати у суді

8 листопада голова обласної організації політичної партії «Наша Україна», кандидат у депутати до Черкаської обласної ради  Олександр Черевко оскаржив  до Черкаського окружного адміністративного суду результати виборів по одномандатному мажоритарному округу №8, що у Звенигородському районі. Про це повідомляє прес-служба черкаської обласної організації "Нашої України".

 За словами Василя Довбуша, довіреної особи кандидата в депутати Олександра Черевка, 4 листопада він отримав протокол Звенигородської районної виборчої комісії про підсумки голосування, підписаний головою територіальної виборчої комісії Анатолієм Вовненком, його заступником Олександром Кобринським, секретарем, членами комісії (14 осіб) та скріплений мокрою печаттю.

Відповідно до цього офіційного документу, скріпленого печаткою, Олександр Черевко переміг, набравши 3369 або 26,6% голосів виборців. Його найближчий опонент Олександр Дудник з Партії регіонів отримав 3200 голосів, або 24,8%.

Цього ж дня територіальна комісія передала результати до Черкаської обласної виборчої комісії, яка їх прийняла без претензій та зауважень. За час роботи звенигородської ТВК з 31 жовтня по 4 листопада скарг на її роботу від суб*єктів виборчого процесу не надходило.

Проте, 7 листопада в ряді Інтернет-видань області з посиланням на голову обласної виборчої комісії Ольги Козько було опубліковано списки депутатів до обласної ради, де замість Олександра Черевка по восьмому виборчому округу названо переможцем Олександра Дудника.

При цьому члени обласної ТВК відмовилися надати Олександру Черевку протоколи, на які опиралася обласна ТВК при прийнятті рішення, посилаючись на те, що вони зберігаються в сейфі у голови ТВК, а вона з невідомих причин відсутня на робочому місці.

Як зазначив офіційний представник обласної організації партії «Наша Україна» Борис Сас, інформація Черкаської обласної виборчої комісії є невірною, дані, зазначені у протоколі про результати виборів по мажоритарному округу № 8 не відповідають дійсності, і не виключено, що вони сфальшовані.

На його думку, Черкаська обласна виборча комісія допустила грубу помилку під час підготовки протоколу про результати виборів по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 8, уникає вирішення спору та виправлення цієї помилки, навмисно затягує час, порушуючи норми виборчого законодавства.

Суд прийняв до розгляду скаргу і про прийняття рішення буде відомо у найближчі дні.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Ko-ko 11.11.2010 10:03
Цьому *** раніше думати треба було і працювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100