Історичною подією для розвитку культури Черкащини назвали фахівці підписання довгострокової угоди про співпрацю між дитячою музичною школою міста Золотоноша та Київським Інститутом музики імені Р. Глієра.

Неординарна подія відбулася 14 вересня в Золотоноші за ініціативи та сприяння народного депутата України Богдана Губського. Ще минулого року, перебуваючи на звітному концерті викладачів та учнів золотоніської музшколи, який нардеп відвідав в рамках своєї освітньої програми «Школа майбутнього», Богдан Губський пообіцяв, що зробить усе можливе, аби допомогти юним талантам  Золотоніщини проторувати собі дорогу на велику сцену. Для цього народний депутат планував залучити столичних фахівців – провідних музикантів України. Не минуло й року, як плани парламентарія втілились у життя – в п’ятницю, 14 вересня, разом з  Богданом Губським  до Золотоноші прибув відомий український композитор, народний артист України, ректор Київського інституту музики імені Р. Глієра Олександр Злотник.


Олександр Злотник – автор понад трьох тисяч чудових пісень, справжніх українських шлягерів – «Котики вербові», «Гай, зелений гай», «Батьківська пісня», «Родина», «Невезуча», «Чуєш, мамо» та багатьох інших, працював з такими видатними співаками як тріо Мареничів, Назарієм Яремчуком, Павлом Зібровим, Оксаною Білозір, Дмитром Гнатюком, Йосипом Кобзоном, Валентиною Толкуновою та іншими кумирами  цілих поколінь. Нині Олександр Злотник очолює один з найпрестижніших  та найстаріших спеціалізованих музичних закладів України – інститут музики імені Р. Глієра. Цей навчальний заклад є першим професійним музичним навчальним закладом України. Училище засноване 18 січня 1868 р. при Київському відділенні Імператорського Російського музичного товариства з метою підготовки музикантів-виконавців для музичних колективів і організацій міста — Київської опери, оркестрів тощо. З історією  закладу тісно пов’язана діяльність славетних музикантів, хореографів, музикознавців, композиторів  Володимира Горовця, Петра Чайковського, Сергія Рахманінова,Григорія Верьовки, Левка Ревуцького, Миколи Лисенка, Платона Майбороди, Климента Квітки, та багатьох інших.

Олександр Йосипович Злотник  поспілкувався з вихованцями золотоніської  музшколи та їх викладачами, виконав попурі зі своїх найвідоміших пісень, а також послухав  концерт, підготований для нього юними талантами Золотоноші. Та кульмінацією творчого спілкування стало підписання тристоронньої угоди про співпрацю, яку за урочистих обставин  своїми підписами засвідчили директор Золотоніської  дитячої музичної школи Ігор Путинець, ректор інституту музики імені Р. Глієра Олександр Злотник та народний депутат України Богдан Губський.

В рамках даної угоди учні Золотоніської дитячої музичної школи відтепер матимуть змогу навчатися у видатних столичних майстрів вокалу, хореографії, диригування, музичної грамоти, брати участь у майстер – класах, творчих конкурсах та фестивалях, що дасть їм можливість відшліфувати свої таланти та належним чином підготуватися до вступу в престижні спеціалізовані заклади.

« Біля року тому Богдан Губський, з яким я давно спілкуюсь, запропонував мені підтримати талановитих золотоніських дітей – він взяв на себе зобов’язання допомагати юним талантам. Переглянувши сьогоднішній концерт, я переконаний, що шанси випускників цієї музичної школи до вступу в наш навчальний заклад є. Талант, крім всього – це складна  праця, і тому в рамках цієї угоди ми будемо проводити майстер – класи, до Золотоноші будуть приїздити наші викладачі, а учні Золотоніської дитячої музшколи їздитимуть до нас. Це буде цікаво і нам, і цим юнакам та дівчатам, адже інститут імені Глієра – це професійний і спеціалізований навчальний заклад.

За своє ректорство я підписав п’ятнадцять угод з вищими навчальними закладами Москви, Саратова, Петербурга, Варшави, Стамбула, Пекіна, Дюссельдорфа…І вперше – з музичною школою», - коментує подію сам ректор інституту, народний артист України  Олександр Злотник.

Директор Золотоніської дитячої музичної школи Ігор Путинець називає підписання угоди про співпрацю історичною подією – учні та викладачі давно  на це чекали. «Це перший серйозний перспективний документ за всю історію школи, - підкреслив Ігор Юрійович. – Я дуже вдячний Богдану Губському за те, що він дбає про талановитих дітей не лише на словах, а й підтримує їх конкретними справами»

Народний депутат України Богдан Губський охарактеризував подію як один із кроків підтримки і розвитку талантів Черкащини, які парламентарій робить в рамках своєї депутатської діяльності та проривом, який має слугувати за приклад по всій Україні, а також запевнив, що підписана угода – безстрокова, і діятиме, допоки функціонуватимуть обидва навчальні заклади.

Про це інформує прес-служба народного депутата Богдана Губського.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Анюта 17.09.2012 20:12
Що тільки не зробиш, лиш би в депутати пролізти!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Оксана Колісник 17.09.2012 15:24
Цитую Соня Золотая Ручка:
Учасником підписання від ПР була .........
Не розумію ні "мінусів" до позитиву інформації, ні Вашого сарказму. Політика-політикою, а створювати нові можливості для здібних дітей треба. І, я думаю, що керівництво школи це робитиме незалежно - чи ПР(у), чи НУ, чт Юююю!, чи Вііі! чи які там ще звуки видаватиме наш "вищий політичний ешелон". Якщо вийде співпраця у золотонісців з Глієрівським інститутом - це буде просто чудово!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Соня Золотая Ручка 17.09.2012 14:36
Учасником підписання від ПР була .........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Оксана Колісник 17.09.2012 14:22
Вітаю Золотоніську ДМШ! І дай Бог, щоб підписана угода "проросла" цікавими справами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100