Проблеми дошкільної та шкільної освіти стали однією з пріоритетних тем, які обговорював з освітянами під час своєї робочої поїздки Канівщиною народний депутат України Богдан Губський, повідомляє його прес-служба.


Парламентарій відвідав канівські дитсадочки та школи – ДНЗ «Зайчик», «Віночок», «Дударик», «Садко», школу-інтернат, школу-гімназію імені Івана Франка, загальноосвітню школу № 4. Нардеп поцікавився проблемами освітян, матеріально-технічним забезпеченням шкіл, адже це – один із аспектів освітніх програм Богдана Губського «Розумна дитина» та «Школа майбутнього».

У рамках цих програм усі школи та садочки Канева народний депутат відвідав особисто, кожен із закладів свого часу отримав мультимедійні центри, комп’ютери та іншу сучасну техніку, яка дасть можливість впроваджувати передові технології навчання. Цікавиться парламентарій і господарськими питаннями – він єдиний з народних депутатів надав дієву допомогу навчальним закладам Канева, будівлі та території яких постраждали внаслідок цьогорічного липневого буревію. Богдан Губський продовжує вивчати, чим живуть освітяни нині, перетворюючи проблемні питання в свої законодавчі ініціативи. Цього разу парламентарій отримав доручення від колективів канівських дитсадків посприяти, аби нарешті вступили в дію нові штатні розписи, адже майже в кожному колективі є проблема додаткових нових ставок, так, в ДНЗ «Садко» немає ставки фізкультурника, комірника, прибиральниці.

– Наразі нові штатні розписи для дитсадків вже затверджені, Верховна Рада за це проголосувала, але вони не вступили в дію. Я хочу добитися, аби гроші на це були нарешті виділені, а дитсадочки отримали додаткові ставки та кошти, – коментує проблему народний депутат.

Далі нардеп провів низку зустрічей із громадами сіл Литвинець, Ліпляве, Келеберда, Прохорівка, Сушки. Однією з найголовніших спільних проблем у жителів цих сіл є низька плата за земельні паї, які люди здають в оренду. У зв’язку з цим Богдан Губський планує подати відповідний законопроект, згідно з яким плата за паї має бути до п’ятнадцяти відсотків, а не два-три, як це є нині.

У суботу, 15 вересня, народний депутат вітав канівчан з Днем міста – Канів святкував свою 964-ту річницю з дня заснування.

– Із Каневом я познайомився більше тридцяти років тому, під час шкільної екскурсії, і з тих пір це місто стало одним із моїх улюблених місць на землі. Я щасливий, що доля подарувала мені можливість бувати тут знову і знову, спілкуватися з цими прекрасними людьми – і в будень, і в свята, – зазначив народний обранець.

Богдан Губський привітав канівчан не лише красивими словами – найкращим подарунком до Дня міста для канівчан став звіт депутата про зроблену ним роботу в галузі освіти, культури, соціального захисту, медицини, життєдіяльності міста.

Народний обранець більшу частину святкового дня в Каневі оглядав виставку канівських майстрів народної творчості, вироби вихованців шкіл та спілкувався з канівчанами.

Нардеп поспілкувався з жителями Канева, навіть в святковій атмосфері обговорив низку болючих для канівчан питань та обіцяв посприяти їхньому вирішенню.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Анюта 17.09.2012 20:10
Де ж ти голубе раніше був? Чи не в Верховній раді сидів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Правдоруб 17.09.2012 18:51
Якщо губському так канів подобається хай в мери обирається а не у ВР .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Дядя Коля 17.09.2012 16:33
Губський це ......................... І ніякі його ініціативи йому не допоможуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Слава 17.09.2012 16:28
Задовбали цім Губським! Народ, це продажна............. НЕ ГОЛОСУЙТЕ! ВІН ДУМАЄ ТІЛЬКИ ПРО СЕБЕ ЛЮБИМОГО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100