реклама

реклама

24 лютого росія почала повномасштабну війну проти України. Олімпійці та спортивна спільнота також не стоять осторонь – частина вступила до лав ЗСУ чи тероборони, інші допомагають зі збором коштів та передачею нейнеобхіднішого в гарячі точки, а частина представляє Україну та її честь на міжнародній спортивній арені, тим самим роблячи свій внесок у загальну перемогу. Черкаські олімпійці – також на передовій боротьби.

31_main

Про це повідомляє відділення НОК України в Черкаській області.

Одразу в лютому після вторгнення агресора Анатолій Стеценко, заслужений тренер України, голова Черкаського обласного відділення Олімпійської академії України, мобілізувався до черкаської територіальної оборони та закликав усіх, хто може тримати зброю в руках, зробити те саме. За кілька днів він склав присягу на вірність народу України.

Олексій Сюткін, черкаський тріатлоніст, чемпіон Європи в естафеті, дворазовий чемпіон Європи з акватлону, учасник Європейських ігор-2015, також став на захист Батьківщини. Коли почалася війна, він перебував в Іспанії, але повернувся до України, щоб допомогти її врятувати.

Узяв до рук зброю та став на захист країни й срібний призер Олімпійських ігор 2000 року, дворазовий чемпіон світу з велоспорту Олександр Феденко.

Чемпіон світу з кікбоксингу WAKO Роман Щербатюк взяв у руки зброю та звернувся до російських окупантів, де зазначив, що зупинив підготовку до Всесвітніх ігор, щоб захистити свій дім та свою сім'ю від російських солдатів-загарбників та окупантів, які прийшли на українську руйнувати, які стріляють у мирне населення та бомблять міста. Роман наголосив, що захищатиме свою країну до останньої краплі крові та до останнього патрона.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну голова відділення НОК України в Черкаській області, почесний президент Федерації триатлону України Андрій Більда також став на захист рідної землі.

Черкаські спортсмени не полишали боротьбу й на міжнародній арені та виборювали перемоги на змаганнях, аби на п’єдесталі пошани майорів український прапор та звучав гімн нашої держави. Так, Кароліна Махно в березні взяла участь у чемпіонаті Європи з боксу серед спортсменів віком до 22 років у Хорватії і стала чемпіонкою Європи, виборовши перемогу у фіналі змагань. Ілля Ковтун у серії етапів Кубка світу зі спортивної гімнастики виборов чотири золоті нагороди на змаганнях у Німеччині, Катарі, Єгипті та Азербайджані.

Також Національний олімпійський комітет України та черкаське регіональне відділення НОК докладають всіх зусиль та активно працюють над тим, аби надійно укріпити тил.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 15.04.2022 17:45
Став і до лав ТРО Аркадій Конвєрцев, який є багаторазовим чемпіоном України по бойовому та спортивному самбо, призер чемпіонату Європи та світу серед ветеранів. За своєю спиною має 30-річний досвід тренерської роботи по дзюдо, самбо, панкратіону та карате. Серед вихованців є призери європейських змагань, чемпіони України, майстри спорту та кандидати в майстри спорту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100