реклама

реклама

Цьогоріч лауреатом канівської літературної премії імені Олекси Кобця стала письменниця, літературознавиця, педагог та очільниця Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко – за книгу «Втеча» (проза). Диплом лауреата премії вручив Канівський міський голова Ігор Ренькас в присутності голови та членів журі конкурсу у п'ятницю, 15 квітня.

Honeyview_IMG_20220416_123033_706

Про це повідомляють у Канівській міськраді.

До книги «Втеча», яку було видано у 2019 році, включено повісті «Вовчик», «Копанка в бережині, або Такий мій рай». Саме в них на прикладах життя витворених героїв осмислено вічні цінності буття людини – доброту, милосердя, готовність прийти на допомогу, честь і гідність.

Під час нагородження Валентина Коваленко високо оцінила літературні здобутки Олекси Кобця (Олексій Варавва), наголосивши, що його творчість має бути відома не тільки на українському, а на світовому рівні.

Літературний конкурс імені Олекси Кобця було започатковано в Каневі у 1993 році. Олексій Варавва (літературний псевдонім – Олекса Кобець) – український поет, письменник, перекладач, родом із Канева. В різні роки лауреатами конкурсу імені Олекси Кобця стали такі канівські поети й письменники: Василь Береза, Тамара Яковенко, Іван Бонь, Катерина Піка,Федір Руденко, Лілія Чорна, Ліна Кучеренко, Галина Морозова, Віра Носенко, Ніна Москаленко, Надія Дмитренко, Лідія Коваленко тощо.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100