Голову окружної виборчої комісії по округу №194 Ольгу Козько призначили, порушивши закон. Про це заявила заступник керівника обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції Наталія Старікова.

Так, із 2010 року Ольга Козько є головою Черкаської обласної виборчої комісії з місцевих виборів. І при цьому, згідно недавньої постанови Центрвиборчкому від 13 вересня 2012 року, очолила 194-у ОВК із виборів народних депутатів. Фактично вона працює в двох комісіях одночасно. А це є порушенням ст. 28 ч. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України», в якій сказано, що виборець може входити до складу лише однієї виборчої комісії. Це саме стосується і секретаря згаданої 194-ої ОВК Володимира Переломова, який одночасно є членом тієї ж таки обласної виборчої комісії з місцевих виборів.

Загалом шлях, яким Ольга Козько потрапила до керівного складу окружкому, нагадує тасування колоди карт. Так, перша голова ОВК по 194-ому округу представниця «Союзу анархістів України» Ірина Семешева була усунута за власним бажанням від керівництва, бо виявилося, що жодної заяви про участь у роботі окружкому вона не писала. Замість Ірини Семешевої ЦВК призначив «анархіста» Володимира Жебеля. Втім, той теж не приступив до виконання своїх обов'язків. Тоді Центрвиборчком зробив дві заміни — спочатку вивів зі складу комісії члена ОВК від Партії регіонів Ольгу Козько, замінивши її на Наталію Чалу, а потім Володимира Жебеля за поданням «Союзу анархістів України» замінив на Ольгу Козько. Таким чином, по квоті «анархістів» окружком  очолила... «регіонала».

«Прикро, але наші невтішні припущення про те, що провладні сили мінятимуть представників маловідомих партій в ОВК на «своїх», справджуються. Влада налаштована перемагати шляхом фальсифікацій через ставлеників у комісіях. Тож сподівання на те, що вибори пройдуть демократичним шляхом, опиняються під великим питанням», - резюмувала Наталія Старікова.

Про це інформує прес-служба обласного «Фронту Змін».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #1 Василь 20.09.2012 11:40
Це вже не новость. Закони вони ПРидумали для нас, щоб можна було строїти і ставити, для них же головни ПРавилом життя залишаються понятія :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100