Родини, що проживають у спеціалізованому будинку для сімей з дітьми-інвалідами, два роки чекали допомоги у облаштуванні спеціальної конструкції для занять на конях. Отримували лише обіцянки, і нічого більше. Нарешті цю важливу для дітей-інвалідів потребу буде забезпечено. Адже днями громадська організація, куди входять ці сім’ї, одержала допомогу від благодійного фонду «Лицем до лиця» у сумі 20 тис. грн. За ці гроші на полігоні неподалік будинку буде облаштовано спеціальне місце для висаджування інвалідів на коней. А ще – заасфальтовано спортивний майданчик у дворі, аби було легше їздити на візках.


– Ми вже три роки займаємося іпотерапією. Це дає дуже позитивний результат, внаслідок занять діти починають краще рухатися. Утім якщо дитина мала, її можна висадити на коня на руках. А якщо велика – це дуже важко. Тим більше мамам, – пояснює голова «Спілки батьків дітей-інвалідів оновленої» Валерій Гаврілов. – На жаль, до цього нам ніхто не міг допомогти.

Зустріч представників благодійного фонду з родинами відбулася на прохання кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 195 Володимира Зубика, який також завітав до людей. Йому батьки дітей-інвалідів поскаржилися й на інші проблеми. Зокрема, на те, що черкаські тротуари зовсім не пристосовані для візочників, а спеціальний транспорт взагалі відсутній. Вирішенням транспортних проблем, як розповів Володимир Зубик, фонд нині вже займається. Зокрема, планується запровадження безкоштовних маршрутів раз на тиждень для черкащан.

На переконання пана Володимира, про людину повинні свідчити не слова і обіцянки, а конкретні справи.

– Не вірте нікому, хто вас намагається шантажувати обіцянками. Мовляв, виберіть мене, а я для вас зроблю. Людина повинна в першу чергу сказати, що вона зробила вчора, сьогодні. І якщо ця людина – господарник, то він робитиме і завтра. І хай  допомога не буде глобальною, але це конкретні речі, які ви побачите вже незабаром, – зауважив Володимир Зубик.


Серед таких конкретних справ, які він уже впроваджує на Черкащині – будівництво житла, та розвиток професійної освіти.

– Профтехучилища, які готують фахівців у галузі будівництва, отримають підтримку для розвитку матеріальної бази, а студенти – стипендії. Крім цього, реалізація проектів по будівництву житла забезпечить створення на Черкащині значної кількості робочих місць. І це наша реальна робота, а не голослівні обіцянки, – каже пан Володимир.

* передвиборна агітація

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100