реклама

реклама

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ковтун приніс країні чотири поспіль золоті нагороди.

220bfcec547375d7

Про це повідомляє Суспільне.

Лідер збірної України зі спортивної гімнастики, 18-річний черкасець Ілля Ковтун, розповів, що він переживав під час виступів на початку сезону та як на нього вплинула повномасштабна війна в Україні.

Нове вторгнення Росії гімнаст «зустрів» у Німеччині, на етапі Кубка світу в Котбусі, й із тих пір ще не повертався в Україну. Нині він тренується в клубі в італійській Феррарі під керівництвом постійної тренерки Ірини Надюк.

У інтерв'ю FIG Ковтун зізнався, що тепер його головна мета – «представляти нашу країну з гідністю та робити все, щоб державний гімн України лунав у всьому світі». «Ми постійно переживаємо за нашу батьківщину, наші родини, друзів і знайомих», – додав гімнаст.

Зараз Ковтун намагається зосередитися на новому олімпійському циклі, що цього разу триває лише три роки через пандемію коронавірусу та зміщену Олімпіаду-2020, проте хотів би, аби його кар'єра тривала ще одне чотириріччя після Парижа-2024. Крім того, Ілля планує «обов'язково повернутися в Україну»: «Саме так я можу й мушу підтримувати та надихати нас, українців. Сьогодні це – мій фронт боротьби за моїх людей».

У 2022 році Ілля Ковтун був непереможним на етапах Кубка світу на паралельних брусах: він виграв чотири поспіль «золота», чого в цьому сезоні не вдалося жодному гімнасту, та в підсумку вперше в кар'єрі став володарем Кубка світу на цьому снаряді.

Також у сезоні Кубка світу-2022 Ковтун виграв «срібло» на коні в Котбусі й у вільних вправах у Досі та дві «бронзи» на поперечині в Досі й Баку.

У 2021-му Ілля Ковтун сенсаційно здобув бронзові нагороди в багатоборстві на чемпіонаті світу й Європи, а також став 11-м на дебютних Олімпійських іграх у Токіо, де був наймолодшим учасником серед чоловіків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100