реклама

реклама

Просять книжки українською — так переселенці, які тимчасово проживають у Черкасах, реагують на доброчинну акцію зі збору книг у бібліотеках. Про це розповіла Суспільному завідувачка організаційно-методичного відділу міської бібліотеки Тетяна Мазур.

Інна Азаренко тимчасово проживає у одному із гуртожитків Черкас з донькою та мамою. У місто приїхали з Чугуєва Харківської області через обстріли.

"Почуваємося у Черкасах безпечно, тому що у нас там ведуться бойові дії. Ми раді, що нас прийняли у Черкасах. Дякуємо гуртожитку, де ми мешкаємо, за літературу, яку нам надають, за умови, які нам створили тут", — сказала Інна Азаренко.

Інна розповіла, що серед принесених книжок для себе обрала жіночі романи, а для малечі – казки. Жінка раніше читала рідко, а нині — безперервно:

"Книжок дуже багато для різної аудиторії — ще читати і читати. Є багато книжок для дітей, ми щодня читаємо нові казки, такі, які і я ніколи не читала. Тож і мені цікаво прочитати".

Зі слів заступниці директора училища Ірини Голібаренко, у бібліотечному просторі хотіли створити атмосферу затишку і спокою, щоб поліпшити побут переселенцям:

"Люди можуть просто взяти книжку і поспілкуватися з нею. Отримати не тільки знання, бо ми знаємо, що книга – це джерело знань, але і просто-напросто пороздумувати, почерпнути звідти якісь моменти, як діяти, як витримати".

39055b386799bb31

Книги для переселенців принесли черкащани. Більшість книг – дитячі, розповіла завідувачка організаційно-методичного відділу міської бібліотеки Тетяна Мазур.

"Спочатку наші працівники на власний смак приносили книги. А зараз мені телефонує координатор і каже, що потрібно принести. І найцікавіше — люди просять україномовну книгу. Навіть люди, які розмовляли весь час російською мовою, зараз хочуть прочитати українську книгу".

Частину зібраних дитячих книг дарують малечі під час конкурсів, які влаштовують у місцях їхнього проживання, прокоментувала бібліотекарка Ірина Филь:

"Ви знаєте, подарована книга — чудова інвестиція у майбутнє нашого покоління. Це примноження знань, і підняття культурного рівня нашого народу".

Як зазначила директорка централізованої бібліотечної системи Олена Шор, працівники усіх черкаських бібліотек долучились до волонтерства з перших днів війни. І, крім збору книг, вони плетуть сітки:

"Наша міська бібліотека започаткувала для дітей волонтерську акцію. Тож усі бібліотеки міста плетуть маскувальні сітки. Із середини березня ми вже сплели майже 20 сіток".


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100