реклама

реклама

У Черкасах запрацював проєкт «Спільно. Точки зустрічі», що спрямований на підтримку підлітків та їхніх родин, які через війну були змушені залишити свої домівки. Проєкт впроваджується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

У межах проєкту на базі координаційних штабів для переселенців створені точки, де підлітки та їхні родини зможуть отримати базову гуманітарну допомогу, соціоемоційну підтримку, доступ до індивідуальних та групових психологічних консультацій, факультативних занять зі шкільної програми.

EFM_0138

У Черкасах проєкт «Спільно. Точки зустрічі» втілює місцева організація — благодійний дитячий фонд «Подаруй дитині світ».

«Черкаси — транзитне місто, через яке евакуюється багато сімей-переселенців. Дуже багато людей залишається, щоб знайти тимчасовий прихисток та облаштувати своє життя. На сьогодні у Черкасах зареєструвалось близько 134 тисячі переселенців, а це майже половина населення міста. Тому створення місць таких як точки «Спільно», де діти та їхні родини зможуть отримати гуманітарну допомогу, психологічну підтримку, відвідати освітні, творчі, розважальні заходи, — важливе та потрібне рішення для нашого міста», — розповіла Світлана Федорова, місцева координаторка проєкту.

EFM_0194

Перша точка «Спільно» у місті вже працює в Черкаській спеціалізованій школі №3. Ще дві відкриються в загальноосвітній школі № 32 та спеціалізованій школі № 33. Більше деталей про роботу точок, види допомоги, які там надаються, розклад заходів для дітей, підлітків, їхніх батьків можна дізнатися за адресами цих точок.

Окрім Черкас проєкт «Спільно. Точки зустрічі» вже діє на всіх станціях метро Харкова, у Полтаві, Кропивницькому, Кременчуці та Світловодську. Згодом такі точки планують запустити в інших містах, куди прибувають переміщені особи, тікаючи від активних воєнних дій.

***

Довідково

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) працює в більше ніж 190 країнах і територіях, щоб створити справедливіший світ для кожної дитини. За 75 років діяльності ЮНІСЕФ допоміг врятувати більше дитячих життів, ніж будь-яка інша гуманітарна організація світу.

Початок війни в Україні спричинив перепони у доступі до освітніх, медичних і соціальних послуг. Руйнівні наслідки воєнних дій стають травмуючим досвідом для дітей та загрожують їхньому майбутньому. У відповідь на зростаючу загрозу для дітей ЮНІСЕФ запустив програму реагування СПІЛЬНО - інтегровану підтримку для сімей з дітьми. У цій програмі ЮНІСЕФ об’єднує зусилля з урядом та місцевими органами влади, громадським сектором та бізнес-партнерами для надання мультисекторальної допомоги.

ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» – це українська неурядова громадська організація, діяльність якої з 2013 року спрямована на підвищення рівня спроможності та матеріального добробуту громадян України шляхом сприяння працевлаштуванню та самозайнятості.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100