реклама

реклама

Вшанування подвигу партизанів і підпільників Великої Вітчизняної війни почалось у п'ятницю із Пагорбу Слави в Черкасах за участі керівництва області та міста, ветеранів війни, представників громадськості і продовжилось в урочищі Холодний Яр Чигиринського району.

В урочистостях біля Меморіалу партизанської слави взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олексій Головко, заступник голови обласної ради Василь Касян, делегації з м. Черкаси, Чигиринського, Кам’янського, Смілянського районів та Олександрівського району Кіровоградської області.

За дорученням голови облдержадміністрації Сергія Тулуба до учасників урочистого мітингу з вітальним словом звернувся заступник голови ОДА Олексій Головко:

– Прикметно, що відзначення цього святкового дня розпочалосьна Пагорбі Слави в Черкасах та продовжується в овіяному славою та легендами місці – урочищі Холодний Яр. Адже тут в роки найбільш кривавої світової війни у 9 партизанських загонах воювали з фашистами понад чотири тисячі осіб. Лісами Холодного Яру в березні 1943 року пройшло рейдом партизанське з'єднання генерала Наумова. І народні месники не давали спокою і фашистським зайдам, і їхнім прихвосням-поліцаям. Під керівництвом мужніх командирів партизани і підпільники пройшли крізь роки напруженої жорстокої боротьби, самопожертви за визволення рідної землі від ворожої навали.

Звертаючись до безпосередніх учасників тих подій, Олексій Іванович подякував їм за мужність, стійкість, відвагу? виявлену ними в роки Великої Вітчизняної війни? та зауважив, що їхні життя завжди служитимуть яскравим прикладом патріотизму і вірності своїй країні для нинішнього та наступних поколінь українців.

Із словами привітань звернулись до ветеранів війни також заступник голови обласної ради Василь Касян, голова Чигиринської РДА Олександр Цисаренко, голова обласної ветеранської організації Володимир Веретільник, доньки воїнів-партизанів Тамара Горб (Дубова) і Надія Мороз та інші.

Після концертної програми ветерани поспілкуватись із своїми побратими та скуштувади солдатську кашу, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Довідка

У роки Великої Вітчизняної війни на території Черкащини діяли Друга Українська партизанська бригада, 24 партизанських загони, 69 підпільних організацій і груп.

реклама

Коментарі  

 
+8 #7 кактус 24.09.2012 16:24
Цитую Холодний Яр:
Про який подвиг мова?Через діяльність тих партизанів карателями були повністю знищені хутори Вдовичин і Буда в Холодному Яру.

ПОВНІСТЮ ПІДТРИМУЮ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Холодний Яр 24.09.2012 16:22
Про який подвиг мова?Через діяльність тих партизанів карателями були повністю знищені хутори Вдовичин і Буда в Холодному Яру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 кактус 24.09.2012 09:18
І тут головко, і там головко. Та скільки можна???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 отакої 24.09.2012 08:56
саме час згадати жахливу сторінку історії битви за черкаси. влітку 1943р. за даними розвідки і численними "донесеннями" у партизанський штаб Д.В.Коротченка у лісостеп під черкаси командування скинуло дві бригади паращутистів, аби ті спільно із народними месниками вдарили з тилу.майже всіх тих бійців німці розстріляли ще в повітрі а бої за Черкаси були довгими і кровопролитними аж до середини грудня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Василь 23.09.2012 19:51
Коли голубі не знаходять що б ще віджати або покращати, вони влаштовують язикові мітинги і танці на кістках :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Гость 23.09.2012 19:03
Прочитал и не понял к чему это дешевый пиар.
Не то сентябрь с мартом перепутали.
Или просто уже не на чем пиариться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Сергій з Кривалівки 23.09.2012 18:46
А українських повстанів Холодного Яру вони не думають вшановувати?... Українська влада...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100