реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині в Ротмистрівській ОТГ церква в селі Носачів ніяк не може перейти до ПЦУ. При тому, що громада храму Різдва Пресвятої Богородиці вже давно заявила про своє рішення покинути Московський патріархат, в якому перебувала досі, й перейти під управління Православної церкви України. Ще у лютому 2019 року люди голосували за це. Про що писало навіть видання «Голос України».

cerkva_perexid

Але віз і нині там… Більше того, зараз ситуація ще напруженіша. Люди хочуть перейти до ПЦУ, бо в країні війна, проте у церкві викрали документи і навіть ключі від храму… При цьому голова ОТГ просто спостерігає…

– Тоді в нас був священик, за ініціативи якого зібрали підписи, провели збори, проголосували і далі всі починання вмерли… Пройшло три роки. Пригадую, ще тоді лише в Костянтинівці на Смілянщині дійшли до логічного завершення в переході до ПЦУ. І от нині 6 травня повторні були збори в Носачеві. Пішло оформлення документів, але все спинилося, бо деякі особи (одна колишня староста разом зі священиком) почали вставляти палки в колеса. Новий священик відмовився перейти в ПЦУ, потім забрав ключі від храму, довелося міняти замок. Також зникли документи, а це на приміщення, на землю, договірні відносити з постачальними організаціями. Священик каже, передав все третій особі. Мене обрали головою парафіяльної ради, ми звернулися до місцевої влади, до голови ОТГ. Мабуть, дехто бачить, що українці толерантні і терпимі, тому так оце водять за ніс, – каже «Прочерку» колишній сільський голова з багаторічним досвідом Віктор Кравченко.

Голова Ротмистрівської ОТГ Володимир Хавайба каже, що 60 осіб в Носачеві проголосували за перехід до ПЦУ. Але сам він чомусь вважає, що «не на часі».

– Та й відокремлені ми від церкви. Вважаю, що не на часі! Але коли таке пішло, що там щось десь вкрали, і коли люди на моє ім’я написали лист, то я вже передав в правоохоронні органи. Хай правоохоронні органи розбираються! – сказав Володимир Іванович.

Нагадаємо, у селі Ротмістрівка Черкаського району парафія перейшла до Православної церкви України. Спроби розірвати зв’язки з Московським патріархатом вже були, проте повномасштабне вторгнення Росії в Україну дало поштовх реалізувати намір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Смілі відбулося соборне богослужіння священиків ПЦУ, незалежної від моZZковського патріархату

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 чорнобривець 18.05.2022 19:31
Все в дусі Кіріла: кради, бреши,пакости, як можеш
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100