реклама

реклама

Протягом двох днів робочої поїздки Золотоніщиною народний депутат України Богдан Губський провів близько сорока зустрічей із громадами сіл, колективами шкіл та дошкільних навчальних закладів Золотоніщини та міста Золотоноша.


Нардеп відвідав Антипівку, Подільське, Мицалівку, Ковтуни, Сеньківці, Драбівці, Маркизівку, Скориківку, Львівку, Бакаївку, Гришківку, Маліївку, Кропивну, Щербинівку, Хвильово-Сорочин, Мелесівку, Домантове, Дмитрівку, Макіївку, Нову Греблю, Шабельники, Бубнівську Слобідку, Гладківщину, Піщане, Софіївку та місто Золотоноша, зазначає прес-служба Богдана Губського.

В усіх відвіданих пунктах народного депутата знають за його програмами – «Здоров’я нації» (так, в її рамках взимку в Домантівську амбулаторію було встановлено генератор безперебійного електропостачання), «Розумна дитина» – всі дитсадки району свого часу за сприяння депутата оснастили сучасною технікою, «Освіта і духовність» – працівники культури та освіти мали змогу побувати на екскурсіях історичними місцями України та переглянути вистави в провідних столичних театрах. Зокрема, запам’яталася така вистава – «Бал Господень» про життя і творчість Олександра Вертинського жителям Подільського, адже саме тут, в маєтку своєї тітки, любив зупинятися видатний композитор та співак. А завдяки програмі нардепа «Школа майбутнього» навіть такі малокомплектні школи району, як у Мелесівці, були забезпечені сучасними мультимедійними комплексами. Проте це – лише невеличкі штрихи кількарічної співпраці нардепа з громадами Золотоніщини: його програмами охоплені всі населені пункти Золотоніського району.

Наразі спілкування парламентарія з людьми відбувалося з приводу вирішення насущних проблем.


Депутат розповів про свої ініціативи стосовно збільшення витрат на харчування дітей. Згідно з чинним законодавством, на харчування дітей повинно витрачатися 3 відсотки від мінімальної зарплати, тобто 30 гривень на учня в день, а насправді на харчування виділяють 3-5 гривень. Богдан Губський налаштований добитися  збільшення цієї суми до тієї, що передбачена нормою. Нардеп пообіцяв, що буде відстоювати збільшення продовольчих нормативів на харчування учнів, адже на сьогодні на учня держава витрачає в день 21 г крупи (ложку каші), 15 г цукру – саме такі цифри озвучили нардепу педагоги школи в Подільському.

За наслідками зустрічей нардеп сформував низку найважливіших проблем Золотоніщини, які необхідно вирішити найближчим часом.

Серед них на першому місці – суттєве збільшення плати за оренду паїв. Скаржилися селяни й на неотримання паїв працівникам соціальної сфери, низькі закупівельні ціни на молоко, непомірну плату при оформленні спадщини, невиплати чорнобильцям, дітям війни та іншим незахищеним категоріям населення.

На вирішення цих проблемних питань нардеп вже підготував низку законопроектів, які захищають мешканців сільської місцевості.

Коментуючи актуальні проблеми золотоніського села, народний депутат зазначив:

– Мене обурила несправедлива оцінка землі та відсутність її індексації, від чого люди втрачають матеріально, а також низька плата за оренду паю. Приклад з історії – до революції, в 1913 році, працюючи на пана, люди в рахунок плати отримували  кожен сьомий сніп, тобто 14 відсотків, сьогодні ж за земельні паї платять 3 відсотки. Доб’юся, щоб найближчим часом цю плату довести до 15 відсотків. Цілком і повністю люди сприймають і підтримують мої пропозиції, внесені до закону про спадщину, щоб людей звільнити від плати за нотаріальні дії, поборів та хабарів при оформленні спадщини. Крім того, по селах усі нотаріальні дії мають виконуватися в одному місці, як і було раніше, – в сільській раді. Багато й інших питань потребують невідкладного вирішення: виплати чорнобильцям і допомог дітям війни, ремонт доріг, матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів… Частину з них можна вирішити в рамках ініційованих мною програм «Розумна дитина», «Школа майбутнього», «Здоров'я нації». Беруся докласти всіх зусиль для їхнього виконання, адже народний депутат повинен працювати для людей, – підсумував Богдан Губський.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 гонта 24.09.2012 17:45
От *****, 15% від вартості землі - це весь зібраний врожай треба віддати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 бу-га-га 24.09.2012 15:59
Доводиться брехати, бо як не буде депутатом заберуть у нього усе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Изя Биратель 24.09.2012 14:54
....., ты хоть записывай, че ты тут........ за несколько месяцев.Потом соберетесь значки обмывать-хоть поржете от души.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Василь 24.09.2012 14:24
це ви будете брати в нього паї в оренду і платити 14%, понятно! :D А бабцю на фото не шкода, кожен вибирає собі дорогу в могилу, хто довшу, а хто - коротшу...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100