реклама

реклама

Колектив Черкаської обласної філармонії єдиний від України представлятиме народний танець на фестивалі в Італії. Для виступу артисти підготували програму з п’яти номерів, розповів директор філармонії Юрій Федоряка, пише Суспільне.

0e2f1afe48d7602f

Учасник балетної групи Ілля розповів, що про те, що вони виступатимуть за кордоном, дізнався за два тижні до поїздки. Перед подією — хвилюється:

"Я відчуваю на собі велику таку відповідальність, через те, що саме наш колектив і саме ми, єдині такі з України, будемо це робить".

Колега Іллі — Кароліна за кордон їздить не часто, але нині надихає її не сама подорож, а мета.

"Ми хочемо надихнути італійський народ на допомогу Україні, на підтримку нам, ми цього вартуємо і ми дуже надіємось, що так і буде".

Фестиваль відбудеться 27-29 травня в курортному місті Беларія-Іджеа-Марина. Організатори присвятили подію українській культурі і запросили колектив з Черкас, пояснила балетмейстерка-постановниця Ірина Воршилова.

abe8279cd6e731b0

"Ми дуже вдячні Італії, організаторам за те, що повірили саме в нас. Ми веземо програму, що складається з традиційних українських танців. Ми хочемо показати цими танцями нашу мужність, силу, що ми незламний народ".

Те, що на фестиваль поїдуть черкащани, – не випадковість, вважає директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка. Цей колектив він є чи не найкращим в Україні.

"Наш колектив дуже відомий і його знають повсюди, це другий колектив після національного хора Верьовки, де є багатство танцю пісні і музики, об’єднано в великому колективі".

Цей фестиваль в Італії відбувається щороку, починаючи із 1993-го. Він покликаний через танці знайомити мешканців міста із різними народами світу та їхньою танцювальною культурою. Цьогоріч тема – "Україна". Тож черкащани сподіваються гідно виступити, додав Юрій Федоряка.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100