реклама

реклама

Третина штату Леськівського консервного заводу, який співпрацює із компаніями загальнонаціонального рівня «Чумак» та «Хуторок», – це колишні безробітні Черкаського районного центру зайнятості.

Лише цього року за направленням служби зайнятості працевлаштовано 45 громадян, з них 4 – на дотаційні місця, близько 10 людей отримали на підприємстві тимчасову зайнятість. Загалом трудовий колектив «консервників» налічує  200 робітників.

Щодоби завод випускає близько 170 тисяч банок, задля цього на лінії працює 40 осіб. Тут консервують овочі, вирощені на власних полях. Одразу з лану кукурудзу та горох відправляють на конвеєр, там над сировиною чаклують не тільки машини, а й руки операторів ліній харчової промисловості. Потім зерна «пломбують» у бляшанки та «відряджають» на полиці магазинів.

– Ми маємо специфічне виробництво, яке потребує відповідального та професійного підходу. Аби людина отримала чи удосконалила свої навички, ми спільно із районним центром зайнятості організовуємо стажування та навчання робітників, під час яких людина виявляє свої можливості. Цьогоріч на нашому підприємстві пройшли навчання 6 безробітних, які потому були успішно працевлаштовані, – розповідає директор Леськівського консервного заводу Володимир Козаченко.

Із року в рік виробничі потужності підприємства стрімко підвищуються, разом із ними росте потреба в додатковій робочій силі. Хоча й левова частка усіх процесів автоматизована, комбінат потребує людських рук. Тому упродовж 2 років співпраці кадровий дефіцит на заводі  вирішують працівники служби зайнятості. Представники заводу, в свою чергу, дбають, аби персонал мав гідні умови праці та високооплачувану зарплатню.

– Щоб працівникові було зручно добиратись до роботи, ми виділили спеціальний автобус, який забирає та розвозить працівників. Також ми слідкуємо за тим, аби робітники мали безпечні та сприятливі умови праці, забезпечуємо технічним обслуговуванням, – зазначає очільник підприємства.

Наступного року в планах керівництва – збільшити обсяги полів мало не вдвічі, слід очікувати, що виробничі потужності також зростуть. Аби кадрова проблема не постала у пік сезону 2013 року, партнери вже почали обговорювати шляхи співпраці на перспективу, повідомляють у відділі організаційної та інформаційної роботи Черкаського ОЦЗ.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Леськи 25.09.2012 12:36
Не зарплаты людям не работы, а писано - ну просто рай земной!

Почему же тогда в прошлом месяце - разгар "консервного" сезона более трети работников уволились?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100