реклама

реклама

У Черкасах проживають члени родини «гауляйтера» Нової Каховки Владіміра Лєонтьєва.

Леонтьев

Про це повідомляє «18000» з посиланням на проєкт «Бігус.Інфо».

Лєонтьєв був призначений окупантами керувати містом після введення туди російського війська та фактичної евакуації легітимної влади. З того моменту у місцевих жителів систематично відбуваються обшуки, а окремих осіб, зокрема журналістів, викрадають і піддають тортурам. Зі слів раніше викраденого журналіста Олега Батуріна, у його катуванні та викраденні брав участь безпосередньо Лєонтьєв, який погрожував журналісту та обіцяв «повільну та болючу» смерть.

Дружина Владіміра – Тетяна, уродженка Черкас, тут проживають її батьки. За інформацією столичних журналістів, Тетяна могла бути у Черкасах 22 квітня – коли зареєстрована на неї автівка скоїла адміністративне правопорушення. Однак теща Леонтьєва Галина спростовує факт перебування доньки у місті та намагається виправдати дії родича. З нею поспілкувалися журналісти «18000».

– А ви знаєте, що він перейшов на бік окупантів? Це як у Бучі, коли ґвалтували і жінок, і дітей, і хлопчиків. Хто знає, як це було? Я востаннє його бачила на Новий рік, він приїжджав. І що я знаю точно, він допомагав українській армії. Що ви думаєте? Що не знають росіяни, що він допомагав українській армії? Якщо вся сім’я українська, то як це може бути? Я думаю, що він захищав свою дружину від цього ворога, від цих нелюдів. Я не знаю, як себе поводити, щоб йому не нашкодити, – зазначила теща Лєонтьєва.

Далі наводимо цитату новокаховського журналіста Олега Батуріна, після спілкування з Лєонтьєвим під час окупації: «Він (Лєонтьєв), погрожував мене вбити. Сказав, що я як журналіст більше не зможу працювати. Сказав, що особисто буде зрізати з мене шкіру ножем, проколе мені очі та вуха. Це його помста за те, що я розповів своїм читачам його “історію”».

До окупації Лєонтьєв був підприємцем. Наразі йому заочно оголошено підозру у державній зраді. Зауважимо, що у соціальних мережах дружина Лєонтьєва продовжувала залишати проукраїнські коментарі вже після того, як її чоловік відкрито перейшов на бік ворога. Також додамо, що за інформацією місцевих медіа та активістів, саме Лєонтьєв став першою публічною особою, яка почала відкрито співпрацювати з агресором.

Фото: ФАН.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Версія 26.05.2022 14:26
А раптом це наш український Штірліц?! Та й журналіст, до речі, на волі ниньки? Письменники, не ловіть гав і негайно наваяйте бестселер про такого собі хитропопого дурка Вову Олійника, який серед рашистів утерся в довіру, а сам стукає в СБУ все-все...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Перехожий 25.05.2022 18:25
Так, Черкаси місто контрастів, героїв і зрадників...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100