реклама

реклама

24 травня на зібранні топонімічної комісії Тальнівської громади погодили перейменування вулиць по селах, а от пропозиції нових назв вулиць по Тальному вирішили затвердити згодом.

64d8346db564c8b6f09e443a53747f26

Про це повідомляють «Вісті Черкащини».

Як поінформували на комісії, у кожному із 14 сіл громади, де перейменовували вулиці та провулки, були проведені громадські слухання, на яких жителі своїх населених пунктів колективно вирішували, як називатимуть їх.

Відповідно під час визначення остаточного найменування кожної вулиці члени комісії керувалися рішенням громадян. Тому суттєвих суперечок стосовно назв не виникало.

Загалом по 14 селах громади перейменували 26 вулиць та провулків. Тепер у населених пунктах Тальнівщини взагалі немає вулиць названих у честь Гагаріна та Пушкіна, а колгоспні стали Урожайними. Здебільшого люди обирали нейтральні назви, такі як Травнева, Вишнева, Гірська та інші, а також ще керувалися історичними фактами. Наприклад, у Зеленькові одну з вулиць назвали у честь земляків – братів Загродських. А в тому краю, який завжди називали «Ваканець» і вулиця отримала назву – Ваканська.

Звичайно, було й таке, що люди просили залишити назву вулиці, але члени комісії цього зробити не могли, адже відповідно до положення перейменування є обов’язковим.

Як зауважили члени комісії стосовно відтермінування погодження назв по Тальному, це потрібно для того, аби мати змогу ознайомитися з можливими варіантами та визначитися остаточно. Адже, як стало відомо, пропозицій від жителів міста з 28 вулиць та провулків, які потрібно перейменувати, надійшло тільки 8. Тому працівники Тальнівського музею історії запропонували свої варіанти, що мають певне історичне трактування. До прикладу, стосовно вулиці Гагаріна є кілька пропозицій: не перейменовувати, назвати вул. Кондратюка, або Захисників України, або, як запропонували музейники – Центральною, так, як колись її називали люди. У результаті члени комісії вирішили обдумати всі пропозиції і визначитися остаточно згодом, адже розуміють, що назви вулиць залишаться назавжди, тому пріоритетними вважають краєзнавчі найменування та героїв сьогодення.

Ольга Москаленко

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100