реклама

реклама

Завершився прийом заяв на загальноміський конкурс «Оточи себе красою», який тривав із 15 квітня по 20 вересня, ініціатором якого четвертий рік поспіль є мерія Черкас.


Загалом на конкурс надійшло близько 50 пропозицій від жителів нашого міста. Традиційно, найбільше заявок – від черкащан, які облаштовували прибудинкові території біля власних осель. Також доволі цікаві і різноманітні пропозиції надійшли у номінаціях на краще облаштування балкону або вікна, а ще – територій перед торговельно-офісними та іншими громадськими будівлями.

Начальник відділу дизайну міського середовища Оксана Поліщук відзначає, що з кожним роком зростає рівень поданих пропозицій на конкурс «Оточи себе красою». Зокрема, учасники демонструють якісніший і, так би мовити, більш професійний підхід до облаштування клумб або газонів довкола власного балкону, будинку, підприємства чи торговельно-офісної споруди. Це прослідковується у виборі посадкового матеріалу, який стає більш різноманітним, а також дизайнерському підході при організації зелених куточків та місць відпочинку, площа яких з кожним роком зростає.


– Конкурс «Оточи себе красою» – це гарна можливість реалізувати власні таланти та уподобання, а також змінити Черкаси на краще. До того ж, він активізує мешканців будинків до створення у своїх дворах справжніх куточків краси та затишку. Адже все більше людей беруть участь в облаштуванні клумб та зон відпочинку, – наголошує Оксана Миколаївна.

Цікаво, що цього року багато учасників вперше беруть участь у конкурсі. Серед таких, до речі, є один черкаський дитсадок і школа. Хоча є й ті, хто брав участь у минулих роках, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.


Оксана Поліщук зауважує, що нерідко, посівши друге чи трете місце у минулорічних конкурсах «Оточи себе красою», учасники не зупиняються на досягнутому і знову подають свої заявки, сподіваючись на перемогу. Адже бачили, які подарунки на конкурсі отримують володарі першого місця. Тому також прагнуть удосконалювати власні конкурсні пропозиції.

Приміром, власники будинку по вул. Луначарського, 15 подали не лише заявку на участь у конкурсі та фотографії власної прибудинкової території, але й представили відеоролик із хронологією та «історією» створення квітучого подвір’я спільними зусиллями.


За словами Оксани Миколаївни, за роки існування конкурсу в Черкасах окреслилась тенденція до облаштування квітників довкола приватних будівель, а також на балконах та вікнах квартир. Хоча далеко не завжди їхні мешканці подають заявки на конкурс «Оточи себе красою». А даремно. Адже власники унікальних клумб, декоративних газонів з квітами та цікавим вирішенням ландшафтного дизайну мають можливість не лише заявити про себе, але й отримати цінний подарунок. Серед таких – побутова та оргтехніка. Кращі ж будинки отримають дитячі гойдалку чи карусель, альтанку або лавочку в свій двір. Підбиття підсумків відбудеться впродовж найближчого місяця. Для того, аби визначити переможця, конкурсна комісія виїжджатиме на місце до  кожного з претендентів на призові місця, щоб на власні очі побачити заявлену в конкурсній пропозиції красу.

Нагадаємо, що конкурс «Оточи себе красою» традиційно проходить у чотирьох номінаціях:

• на краще облаштування балкону або вікна;

• краще оздоблення придворової території перед приватним домоволодінням;

• краще облаштування прибудинкової території багатоповерхового житлового будинку;

• краще облаштування території перед торговельно-офісними та іншими громадськими будівлями.

Детальніше про умови конкурсу, перелік призів та іншу корисну інформацію можна дізнатися у відділі дизайну міського середовища Черкаського міськвиконкому за адресою: м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, каб. 326, тел. 45-71-62, або на сайті: http://www.rada.cherkasy.ua.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100