реклама

реклама

Спеціального кореспондента «Інтра» Станіслава Кухарчука, відомого своїми репортажами з лінії фронту, нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

prev-45416-521307

Про це йдеться в Указі Президента України «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня журналіста».

Як повідомляють у телекомпанії, з початку російсько-української війни у 2014-му Станіслав Вікторович постійно їздить у відрядження до зони бойових дій. Саме завдяки його репортажам українці могли бачити усі злочини загарбників та мужність наших воїнів. Не залишив позицій Станіслав і після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

– Усіх кореспондентів усі канали вивезли, він лишився, – розповідає редакторка телеканалу Ольга Кагал. – Ми його вмовляли, дирекція вмовляла, всі: "Стас, повертайся, Стас, евакуюємо, Стас, вивозимо". Він каже: "Хто як не я, тут нікого не лишилось, хто це покаже? Хто це зніме?" І його матеріали, вони реально на вагу золота.

Від дзвінка до короткого повідомлення кожне відрядження переживає і дружина Станіслава Марина Жуленьова. Проте відмовляти чоловіка від ризикованих поїздок не стала б – розуміє, як це для Стаса важливо.

– Страшно, важко, але ти просто приймаєш людину, яка вона є, ти не можеш сказати: "Зупинись, буть тут біля мене". Не можеш прив'язати його, це не та людина, він буде іти вперед, він патріот, – каже жінка.

Зображення Шевченка на руці і колекція прапорів в офісі. Про патріотизм чи якусь виняткову мужність Стас говорити не любить. Він показує тепер уже історичні кадри зі зйомок на сході… і весь час відволікаєтеться на телефон: «Хлопці повідповідали, бо кожного ранку ти списуєшся з ними: живий, не живий, бо це твоя друга родина».

Найбільша мрія відомого воєнкора нині – повернутися до зйомок мирного життя у відбудованих містах після перемоги України.

– Я не хочу знімати війну, в своїй країні тим паче, бо деякі вважають, шо війна – це романтика, якийсь позитив. Немає там позитиву. Війна – це біль, смерть і все. І я не хочу, шоб в цій країні ця війна була, – каже Станіслав.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100