реклама

реклама

З 15 червня в Умані на базі Уманського державного педагогічного університету внутрішньо переміщені особи зможуть вивчати українську мову. Організатори курсів розповіли УманьNews.City, що навчання буде інтерактивним, а в графіку цікаві заходи.

— Ми співпрацюємо із УПСЗН, громадськими організаціями і є великий запит від внутрішньо переміщених осіб на вивчення української мови, для початку на побутовому рівні. Є потреба вивчити українську мову, пізнати українську історію, культуру українську, нашого центрального регіону та Умані, — говорить декан факультету соціальної і психологічної освіти УДПУ Оксана Кравченко. — Ось та тематика, що представлена в наших оголошеннях — це на запит саме внутрішньо переміщених осіб. Ми попередньо провели опитування, виявили найбільш цікаві теми, найбільш затребувані і на основі запиту розроблена програма факультетами української філології та соціальної і психологічної освіти УДПУ.

o_1g59kpskfl1k161c19r81c031ilr3c

Вивченням української мови цікавляться не лише внутрішньо переміщені особи, а й уманці, говорить Ліана Роднікова, фахівець відділення інклюзивного соціально-реабілітаційного туризму Центру інтегрованих соціальних послуг.

— Ці курси орієнтовані на молодь з 10 років і на старших людей. Планується, що буде дві вікових групи. Це буде інтерактивна форма навчання. В першу чергу курси спрямовані на вивчення мови внутрішньо переміщеними особами. Курси абсолютно безкоштовні, запис на курс вивчення української мови уже йде, — розповіла Ліана Роднікова. — Це спільна робота нашого відділення і Уманського державного педагогічного університету.

Впродовж двох наступних тижнів відбудуться п’ять заходів з вивчення української мови. Пропонуємо вам детальну інформацію про заходи, аби ви могли обрати для себе найцікавіші.

— Метою зустрічі стане популяризація української мови серед юні та молоді, а також їх батьків, що приїхали в центр України зі сходу. Викладачі кафедри мають намір зацікавити слухачів нестандартними прийомами подання відомостей щодо важливості мови як суспільного та політичного явища, про місце української мови серед інших найпоширеніших, етномовні глибини, зафіксовані у фразеології та діалектології. Форма ознайомлення з цікавинками про українську мову разюче відрізнятиметься від дидактики шкільної практики, що, на думку кафедралів, приверне увагу потенційних гостей заходу й викличе в них інтерес до мовних фактів, що максимально наближені до життя, — говорить Вікторія Шиманська, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та методики їх навчання.

— На середу, 15 червня, заплановано мовний квест «Пошуки козацької грамоти». Розрахований він на дітей молодшого та середнього шкільного віку. Малечі у пошуках козацької грамоти доведеться розгадувати загадки, розвʼязувати мовні задачі, пригадувати особливості української мови, її звуків, значення слів тощо. Станція за станцією наближатимуть команди до перемоги. На фініші їх чекатимуть подарунки і солодощі, — розповіла Олена Дуденко, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови та методики їх навчання.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100