Оптимус Прайм, Атом, Френзі, Воллі, Бамбелбі, Акрет – ці герої фантастичних фільмів та комп’ютерних ігор завітали до Черкас.

Привезли улюбленців малечі й дорослих харків’яни – батько і син Рубанови. Віталій з дитинства захоплювався роботами. Нині його хобі стало роботою і частиною життя.

– Якщо брати фільм «Трансформери», то у мене ідея виставки роботів з'явилася раніше. У мене навіть, коли Майкл Бей зняв фільм, з’явилася заздрість якась до цього фільму. Усі фільми знімаються на комп’ютерній графіці, ми намагалися втілити це в реальність, – каже власник виставки Віталій Рубанов.

Захоплення сина розділив батько. Чоловіки за три роки створили 14 роботів з металу. Запчастини обробляли самотужки дідівськими методами.

– Деякі деталі, які не могли відлити, підбирали з інших механізмів. Запчастини не тільки з автомобіля, редуктора застосовуються. Є з тракторів, комбайнів, – говорить батько Віталія Валерій Рубанов.

Оптимус Прайм – найвищий експонат виставки. Сталевого велета збирали три місяці, витративши на нього майже 30 тисяч гривень. Він заледве помістився у виставковій залі. Вага велета – 1200 кілограмів. Презентували у Черкасах і новинку – трансформера Бамбелбі. У власників виставки він навіть кращий за голлівудського. Відвідувачі тішаться: американського вони бачили тільки в кіно, а тут навіть доторкнутися можна.

Виставка подорожує Україною вже рік. Черкаси – четверте місто, де побували фантастичні герої. Далі батько з сином планують подарувати радість дітлахам Києва, Дніпропетровська, Одеси і рідного Харкова. Для вихованців дитячих будинків та людей з обмеженими фізичними можливостями зустріч із трансформерами безкоштовна.

Ірина Цимбал, «Факти», ICTV

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Вадим 28.09.2012 09:14
А они уже уехали?! Вообще не слышал что такое было в городе :(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100