реклама Делікат

Після перерахунку голосів міська виборча комісія повідомляє, що Ігор Калашник знову став депутатом міськради

Після перерахунку голосів міська виборча комісія повідомляє, що Ігор Калашник знову став депутатом міськради

По округу №18 міста Черкаси, де за результатами виборів тривав судовий процес, міська виборча комісія зробила перерахунок голосів. Як наслідок, визначився новий переможець: Ігор Калашник (від СПУ) обійшов Баймурзу Бакашева (від «ВО «Батьківщина»). Про це «Прочерку» повідомив голова Черкаської міської виборчої комісії Микола Кудрявцев.

– Суд зобов’язав комісію зробити перерахунок голосів і навів докази на користь такого рішення. Хоча, в принципі, члени комісії і так були налаштовані зробити перерахунок голосів, оскільки були дані про те, що при підрахунку голосів по округу могли бути порушення, – пояснив Микола Сергійович. – Комісія зробила перерахунок, в ході якого з’ясувалося, що за одного з кандидата неправильно були пораховані голоси. Тобто кількість голосів за одного з кандидатів була заниженою, а за іншого – завищеною. У результаті перерахунку змінилася ситуація по округу. Було складено протокол і оголошено результати.

За словами Микола Кудрявцева, найбільшу кількість голосів по округу набрав Ігор Калашник. За ним йшов Баймурза Бакашев. Різниця між ними у декілька десятків голосів.

– У комісії це вже кінцевий результат. Якщо будуть суди, то не кінцевий, – говорить голова Черкаської МВК.

Тепер, за словами директора КП «Дирекція парків» Олександра Радуцького, який теж пройшов до міськради по одномандатному мажоритарному виборчому округу, СПУ в новосформованій Черкаській міській раді представлятимуть два депутати: він та Калашник.

– Ми були за перерахунок голосів по округу №18, бо принаймні на двох дільницях округу під час виборів спостерігачі зафіксували порушення. Незважаючи на оголошення міською виборчою комісією переможця, бютівці подали скаргу в суд. Хочуть визнати дії комісії недійсними. Але переможця вже оголошено! – каже Олександр Радуцький.

Що ж до округів №10 і №12, то там таки будуть перевибори. Про це повідомив Микола Кудрявцев. Так, попередньо суд скасував повторне голосування по округу №10, визначивши переможця, але комісія подала апеляцію. «Ми прийняли рішення оскаржувати рішення суду, бо нами вже були зроблені підготовчі дії до виборів: ми замовили друк бюлетенів, зорієнтували дільничні виборчі комісії. Вже запущено механізм! І було б нелогічно, якби ми зараз просто погодилися з рішенням суду», – пояснив голова Черкаської міської виборчої комісії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Черкасщанин 12.11.2010 16:44
Черкасщанин Черкащанину. Ну вас и понесло - че всего двести, давайте на 1000 больше или пусть лучше на 2000. Или ви єти голоса финансировали? По округу уже не только слухи на єтот счет ходят. Скоро могут и правоохранители пройтись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Санитар 12.11.2010 16:31
Когда Калашник шел в меры... в интервью по местному ящику поклялся ... что при любом исходе выборов около домов в которых живут афганцы и чернобыльцы по у. Г.Днепра 81, 73 сделает та что будет освещение. Пан Калашников имеет коротку память, прошло уже больше 4-х лет, а так ничего и не сделал
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Черкащанин 12.11.2010 13:40
О як пан Калашник хоче бути при "двіжухє", на все згоден аби тільки влізти. Наскільки мені відомо то Баймурза переміг з різницею біля 200 голосів. І ніяких фальсифікацій зі сторони Баймурзи наврядчи було, розмах не той (на відміну від Калашнікова). Зразу видно у кого більше бабосіків для оплати послуг судів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100