реклама

реклама

Черкаський зоопарк через війну скоротив свої видатки на 25 відсотків. Таким чином його керівництво зекономило міському бюджету майже 2 мільйони гривень.

8437b985c53efa0ce9d268485cf06c44

Про це пише «Про все».

Після короткої перерви через війну парк один із перших в Україні знову почав впускати відвідувачів. Одна з основних причин – брак коштів на купівлю кормів для тварин.

– Грошей взагалі ніколи не вистачає, бо їх не буває багато – каже у коментарі виданню керівник зоопарку Євгеній Ван. – Маємо підтримку з міського бюджету. Але ми «піджалися» на 25% й зекономили бюджету приблизно 2 мільйони. Решту ми вимушені закривати власними надходженнями. Після початку повномасштабного вторгнення ми короткий час не працювали. Відновили роботу одні з перших в країні. Треба були гроші, а за зиму з’їли всі наші запаси. В перші тижні війни активно почали привозити їжу для тварин. Зараз працюємо і отримуємо власні надходження. Хотілося б більше, звичайно.

У травні та червні охочих побачити екзотичних тварин було удвічі менше, ніж торік.

– Березень-квітень були непогані по відвідуваності, - пояснює Ван. -  А от травень-червень – удвічі менше відвідувачів, ніж в такий же період минулого року. Відповідно, менше надходжень. Тим паче, внутрішньо переміщені особи ходять безкоштовно до зоопарку. У нас вже було 17 тисяч людей, які відвідали зоопарк безкоштовно. Це фактично цілий літній місяць по відвідуваності. Ми втрачаємо з цього. Але ж розуміємо ситуацію. В нас не така вже й погана ситуація, яка могла б бути.

Скасовувати безкоштовне відвідування звіринця переселенцями керівництво не збирається.

Черкаський зоопарк підтримують закордонні колеги. Нещодавно Польща надіслала вантажівку харчів для тварин. Через проблеми на кордоні на тривалий час іноді «зависає» допомога від європейських організацій.  Проте харчі, зрештою, все ж привозять.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100