реклама

реклама

Вперше за час, що минув від моменту початку повномасштабного вторгнення  росії, вийшла друком газета «Козацький край» – видання, орієнтоване на патріотичне виховання та висвітлення минулого і сьогодення боротьби українців за Волю.

«Добре, що наразі друкарня ще здатна забезпечити повноколірний друк, – говорить головний редактор «Козацького краю» Олег Островський. – Адже блокада морських портів України з перебоями закордонних поставок товарів створила серйозні перешкоди зокрема і для перспектив видавничої справи. А було б шкода, якби ми не змогли продемонструвати своїм читачам «Герб Перемоги» – малюнок першої шпальти, створений геніальним сучасним художником Олексієм Бондаренком – з гербами країн, які долучилися до допомоги Україні в протистоянні злобивому і примітивному ворогу всього цивілізованого світу…»

2022-9_page-0001

Газета вийшла друком у день проголошення України державою-кандидатом на вступ до Європейського Союзу. У свіжому (117-у за 10-річну історію видання) номері «Козацького краю» три шпальти присвячено історічним паралелям – перемогам над московитами козаків Сагайдачного і Виговського, спільним українсько-польським звитяжним походам на Москву, княжим дружинникам Києва, повстанцям Холодного Яру і сучасним воїнам ЗСУ, які борються проти одвічних ворогів України (окрему шпальту присвячено бійцям окремої бригади територіальної оборони Черкащини). Зроблено акцент і на сучасний «культурний фронт» – черкаських митців, які вражають ворога як безпосередньо зброєю (актори знімальної групи фільму «Черкаси», що вирушили на фронт), так і піснею – черкащанин Андрій Хливнюк зі знаменитою «Червоною калиною» і гурт «Спів братів» з піснею «maskva», присвяченою однойменному російському крейсеру, потопленому ракетами ЗСУ. Власне, до розряду боротьби на культурному фронті варто віднести і публікацію про підготовку до перейменування (декомунізації-дерусифікації) водночас більш як ста вулиць Черкас.

У редакції вже продумано концепцію наступного номера – коли саме буде реалізовано ідею, сайт видання повідомить окремо.

Газета, яку віддруковано 2-тисячним тиражем, наразі розповсюджується безкоштовно – більша частина тиражу вже роздана у підрозділах ЗСУ та учасникам Холодноярських вшанувань 25-26 червня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100