Масовий спорт вирішили пропагувати вчителі ЗОШ №8. Освітяни в рамках Олімпійського тижня започаткували ранкову гімнастику. Незвичайну ідею одразу ж підхопили учні. Ранкові вправи роблять усі: від найменших до найстарших, інформують «Вікка-новини».

– Школою керувати неважко, тому що дітки слухняні, дорослі, розуміють те, що їм треба робити. Їм, мабуть, це також цікаво, тому що якщо було б не цікаво, то вони цього не робили б. Рухи для ранкової гімнастики я придумувала самостійно, добирала їх під вік дітей, щоб їм було нескладно та цікаво, – говорить тренер Яна Побиванець.

Ініціатором спортивного ноу-хау були вчителі фізичної культури. За словами директора школи, мета ранкової гімнастики – подарувати учням бадьорий настрій і заохотити їх до регулярних занять спортом.

– Із 1 вересня ми запровадили таку ранкову гімнастику, яка дуже подобається дітям і педагогічному колективу. Ми будемо над тим працювати та поліпшувати здоров’я наших дітей, – запевняє директор ЗОШ №8 Тетяна Саєнко.

Ранкова зарядка підвищує працездатність учнів і скорочує кількість хворих, говорять учителі.

– Звичайно, діти із задоволенням почали заходити до школи, в них гарний і позитивний настрій, день проходить у них швидше та цікавіше після такої ранкової зарядки. Ми б порадили іншим школам перейняти наш досвід і проводити такі ранкові зарядки хоч раз на тиждень або місяць для того, щоб діти долучалися до активних занять спортом, – радить заступник директора ЗОШ №8 Олена Рясна.

На досягнутому освітяни не зупиняються. Планують зробити ранкову гімнастику щоденною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100