реклама

реклама

119746355_1751690434984495_1153405663613486099_n З початком повномасштабного вторгнення рятувальники Черкащини перейшли в режим підвищеної бойової готовності, почали працювати доба через добу. А деякі рятувальники взагалі були в інших регіонах, допомагали країні.

– Ліквідовували завали, пожежі, займалися гуманітарним розмінуванням, – розповів перший заступник начальника головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Черкаській області Андрій Хижняк у передачі «Актуально з Волошиним».

Він зазначив, що близько 140 осіб з інших областей і регіонів України долучилися до лав черкаських рятувальників, це люди, які не зрадили присязі і зараз долучаються до діяльності ДСНС Черкаської області.

– Також долучилися ветерани служби. Коли почалася повномасштабна війна, до нас приходила така їх кількість, що ми просто не встигали оформлювати і записувати. Близько ста осіб звернулися, але не всіх могли брати. 15 осіб активно долучилися до роботи, інші в резерві, – каже Хижняк.

Він зауважив, що ветерани служби залучаються не лише до фізичних робіт. Вони допомагають своїм досвідом.

Окремо керівник ДСНС відповів на питання щодо прильоту ракет по стратегічному об’єкту в Черкасах, що сталося нещодавно.

– Швидко усунули наслідки, залучили декілька рятувальних відділень і зробили в найкоротші терміни те, що від нас залежало. Також з першої хвилини трагедії ми долучилися до ліквідації наслідків тих страшних подій, що сталися в Кременчуці. Нагадаємо, там ракета влучила в торговельний центр. Близько 90 осіб з черкаського гарнізону і 12 одиниць техніки були залучені. Хлопці з перших хвилин допомагали гасити пожежу. Але в зв’язку з цим зазначу вчергове, щоб не було розслабленості і щоб люди в момент повітряної тривоги таки задумувалися про безпеку, спускалися в укриття, – каже Андрій Хижняк.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100