реклама

реклама

18 липня ми вшановуємо пам'ять учасника АТО, сержанта машинно-технічного забезпечення 34-го батальйону територіальної оборони «Батьківщина», старшину, почесного громадянина Черкас Віктора Бойка.

2014 року він загинув у Донецькій області, боронячи незалежність рідної держави.

Воєнний гарт Віктора Бойка почався в повітряно-десантних військах під час строкової служби. Він брав участь у миротворчій місії ООН в Югославії, тому 2014 року сміливо став на захист східних кордонів нашої держави.

Bojko_2

Спершу був добровольцем батальйону територіальної оборони м. Кропивницький, а потім вирушив у зону АТО/ООС.

Віктор був патріотом Шевченкового краю та вболівав за світле майбутнє України. Дуже цінував чоловічу дружбу, підтримував постійні зв’язки з колишніми воїнами-інтернаціоналістами.

Загинув 18 липня 2014 року під час виконання бойового завдання, звільняючи від терористів село Олександрово-Калинове Донецької області. Куля снайпера потрапила в гранату в нагрудній кишені жилета-розподільника…

«Десантники не вмирають – вони повертаються в небо», – сказали побратими про Віктора Бойка.

За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни Указом Президента України Віктора Бойка нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Рішеннями Черкаської міської ради Віктора Анатолійовича Бойка посмертно нагороджено пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» І ступеня та присвоєно звання «Почесний громадянин м. Черкаси».

Провулок Стасова у нашому місті  перейменовано на вулицю старшини Бойка.

Про це пише сайт Черкаської міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100