реклама

реклама

Урочистості до Дня Української Державності відбулися у Черкасах. Виставка, презентація Рушника Перемоги, слова привітань, нагородження кращих з кращих та виступи творчих колективів. Такою насиченою та різноманітною була програма заходу.

295060689_146148554696083_5243267249051660108_n

Спочатку учасників зустрічала виставка до Дня Української Державності. Тут можна було побачити кераміку заслужених майстрів народного мистецтва України Євгена Поступайла і Юрія Нечая, жіночий традиційний одяг Середньої Наддніпрянщини, фото першого підняття синьо-жовтого прапора над Черкасами на театральній площі 3 листопада 1990 року і саме полотно стягу. На огляд виставили військові однострої та зброю Армії УНР, а також портрети видатних українських діячів: В'ячеслава Липинського, Левка Лук'яненка, Володимира Винниченка, Михайла Драгоманова та Михайла Грушевського.

21_77

Заслужена художниця України Олександра Теліженко презентувала присутнім Рушник Перемоги, на створення якого пішло 5 місяців. Вона розповіла, що технологія вишивки була складною: у рушнику використано 23 кольори тла і 60 кольорів ниток. На полотні вишитого витвору - багато традиційних українських і універсальних символів. Майстриня переконана: рушник має свою магію і принесе Перемогу Україні.

Опісля презентації зі святом присутніх привітали керівники області та міста. Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець подякував усім полеглим захисникам України. Загиблих вшанували хвилиною мовчання.

23_69

"Вірю, що завдяки нашим героям-захисникам, невтомним волонтерам і єдності усього українського народу ми обов'язково переможемо", - зазначив керівник ОВА.

Міський голова Анатолій Бондаренко подякував усім воїнам, завдяки яким усі мали змогу зібратися на урочистості. Також він згадав постаті земляків-черкащан з минулого та сьогодення, які брали участь у творенні української державності: Кобзаря Тараса Шевченка, митрополита Василя Липківського, політиків Вячеслава Чорновола та Михайла Сироти та свого земляка, уродженця Лисянки, учасника російсько-української війни Юрія Михайлюка, якому присвоєно звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка»— за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

24_48

«Головне наше завдання сьогодні -  це об’єднатися і бити ворога. Кожному на своєму фронті, на передовій і у тилу. Впевнений, що перемога буде за нами. Адже ми - українці, народ з багатовіковою історією і традиціями», - зазначив міський голова Анатолій Бондаренко.

Представникам різних сфер з нагоди Дня Української Державності були вручені державні, обласні та міські відзнаки. Анатолій Бондаренко вручив нагороди від міської влади.Нагрудними знаками «За мужність і героїзм» нагороджено Віталія Костенка, підполковника служби цивільного захисту, учасника бойових дій; військовослужбовців Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота, учасників бойових дій: Андрія Винту, Миколу Ніколаєва та Олександра Юрченка. Грамотами виконавчого комітету відзначено голову Черкаської міської організації Всеукраїнського об’єднання ветеранів Михайла Вакуленка та заслужену артистку України Наталію Мамалигу. Подяками міського голови – спортсменів Віктора Пустовіта, Івана Доненка та Богдана Кулинича.

Про це йдеться на сайті ЧМР.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100