реклама

реклама

З 1 липня В Україні стартувала нова економічна стратегія уряду «єРобота» і на порталі «Дія» можна подати заявку на отримання гранту на власний бізнес.

sayt_cherkaskyy_ocz_kopiya_67

Перші семеро учасників програми вже здобули право на отримання державних мікрогрантів на суму від 62 до 250 тис. грн. Майже 2 млн грн піде на реалізацію їх підприємницьких ідей. Вони зобов’язуються створити 28 нових робочих місць: від двох до п’яти кожен. Серед отримувачів переважають жінки, більшість – мають досвід ведення бізнесу. Понад 80% суми грантів отримувачі витратять на придбання необхідного обладнання. Дехто планує відкрити пекарню та фітнес-центр. Двоє отримувачів грантів виготовлятимуть конвеєрні ролики і комплектуючі та продукуватимуть крем-мед. Інші учасники використають гранти для організації надання послуг з: мобільного харчування, перукарського обслуговування тощо.

Такий результат розгляду заяв І хвилі, поданих учасниками програми з 1 по 10 липня 2022 року. Всього за цей період 100 жителів області подали на розгляд свої бізнес-проєкти. Після перевірки уповноваженим банком ділової репутації заявників, проведених обласним центром зайнятості оцінки бізнес-планів та співбесід з учасниками, третина проєктів були підтримані.

Нині триває опрацювання заяв II хвилі, які претенденти подали з 11 по 24 липня.

Про це повідомив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

«Мікрогранти отримають, як підприємці-початківці, так і люди, що вже мають досвід у підприємництві. Завдяки цим коштам вони зможуть почати власну справу або її розширити. Це дозволить створити додаткові робочі місця та стимулювати економіку регіону» — зазначив керівник установи.

Щоб отримати грант, необхідно:

  • додати бізнес-план за типовою формою та заявку через Портал «Дія»;
  • підписати електронним підписом.

Заявка у термін до 10 днів оцінюється експертами АТ «Ощадбанк». Також експерти оцінюють кредитну історію та реєстраційні документи підприємця.

Далі учасники проходять перевірку Державною службою зайнятості, а також співбесіду у регіональному центрі зайнятості. Державний центр зайнятості на підставі оцінки банку, а також оцінки співбесіди, ухвалює рішення про надання мікрогрантів тим, хто набрав найбільшу сукупну кількість балів.

Більше інформації про отримання мікрогрантів: https://is.gd/QdKGkP.

Подати заяву по програмі «Єробота»: https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати в телеграм-каналі Черкаської обласної служби зайнятості: https://t.me/Pidtrimka_klientiv або за телефонами «гарячої лінії»: +38 (093) 1617861; +38 (068) 2212174; (0472) 63-98-04.

Пресслужба Черкаського обласного центру зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100