реклама

реклама

Народний самодіяльний ансамбль танцю «Черкащанка», що при Національному університеті імені Б. Хмельницького, був єдиним, хто представляв Україну, на сьомому Міжнародному Середземноморському фестивалі народних танців на Кіпрі, інформують «Вікка-новини».

До Кіпру після суворого відбору поїхало 23 особи. Колектив представив на фестивалі чотири українських танці. Артисти запевняють: їм вдалося вразити іноземну публіку.

Крім України, свої народні танці презентували Литва, Чехія, Хорватія, Греція, Кіпр, Вірменія, Латвія та Грузія. Проте саме українські танцюристи справили найкраще враження на глядачів складними па та яскравими костюмами.

– Нам сподобалися грузинські танці. Деякі па ми навіть намагалися повторити, – говорить староста колективу «Черкащанка» Ірина Перепадя.

На фестивалі наші танцюристи під час майстер-класів вчили танці інших національностей.

– Грецькі танці – легкі, тому що там більше, як ходити, немає чого робити. Слава Богу, що ми гопака їх не вчили, – посміхається соліст колективу «Черкащанка» Дмитро Бочко.

Танцювальний колектив «Черкащанка», який є лауреатом багатьох фестивалів, незабаром відсвяткує 60-річчя. Проте можливість побувати за кордоном випадає нечасто. Тепер учасники колективу мріють поїхати на фестиваль до Литви, куди їх запросили на Кіпрі литовські колеги.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Гость 03.10.2012 11:45
А где наши главные звезды - Одарич и Тул....?
Как это они не поехали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100