реклама

реклама

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного із територіальних підрозділів ГУНП в Черкаській області за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та підбурювання і пособництва у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.ч. 4, 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства підозрюваний заволодів бюджетними коштами у сумі 143 тис. грн, які виділялися для закупівлі паливної деревини ввіреному йому відділення поліції, залучивши інших осіб, у тому числі підпорядкованого йому працівника поліції шляхом схиляння до вчинення службового підроблення документа про постачання вказаних дров до приміщення поліції.

293540764_1440105453104255_8197536046852481126_n

Колишній поліцейський, достовірно знаючи, що за вчинені ним дії настане кримінальна відповідальність, ухиляється від органу досудового розслідування, змінивши своє місце проживання та контактний номер телефону, тому підозру вручено в інший, передбачений законом спосіб для вручення повідомлення.

На цей час вживаються заходи передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України з метою забезпечення невідворотності покарання колишнього посадовця за вчинення службових злочинів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100