реклама

реклама

tranzyt-1111-300x207 Інспектори праці Управління Держпраці в області спільно з соціальними партнерами під час проведення інформаційних заходів наголошують роботодавцям та працівникам Черкаської області, що неофіційна праця не тільки створює недобросовісну конкуренцію для відповідальних підприємців, але й обмежує соціальні й трудові права працівників.

Посадовці Управління наголосили, що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:

– укладення трудового договору;

– оформлення наказу про прийняття на роботу;

– повідомлення Державної податкової служби.

Для укладання трудового договору працівник має надати:

– паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

– індивідуальний податковий номер;

– трудову книжку (за наявності).

Працівникам під час особистого прийому надано  консультації з питань тривалості робочого часу і відпочинку. Поінформовано, що нормальна тривалість робочого часу може бути збільшена до 60 годин на тиждень на об’єктах критичної інфраструктури із пропорційним збільшенням заробітної плати.

До 40 годин на тиждень – скорочений робочий час, передбачений для працівників із скороченим робочим днем на об’єктах критичної інфраструктури із пропорційним збільшенням заробітної плати.

Роботодавець визначає час початку й закінчення щоденної роботи (зміни).

Якщо раніше працівники мали відпочивати щонайменше 42 години поспіль щотижня, на період воєнного стану вихідні можуть зменшити до 24 годин.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану за посиланням: https://cutt.ly/OLqLOJ7 та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Баба і Кіт 12.08.2022 17:36
Шо там застерігати?
Зробіть "гарячу лінію", то вам одразу здадуть непорядних роботодавців!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100