реклама

реклама

Жителі Лісового на Тальнівщині одні з найактивніших волонтерів у громаді. З березня у місцевій школі лісівчани організували плетіння сіток, а в сільському будинку культури зробили своєрідний штаб збору, фасування та пакування продовольства, яке передають на передову. Натепер жителі Лісового опанували ще одну необхідну справу – виготовлення окопних свічок, пишуть «Вісті Черкащини».

photo_2022-08-08_14-19-47-3

Таку ідею запропонувала і взялася реалізовувати жителька села Тетяна Корнієнко. Її чоловік боронить країну зі зброєю в руках, а вона тримає стрій в тилу.

Про окопні свічки, розповідає, дізналася з телебачення. Побачила, як жителі однієї з громад виготовляли їх і вирішила, що теж так зможе. Жінка каже, що такі свічки мають багато переваг. По-перше, вони невеликого розміру, їх можна з легкістю покласти в кишеню, або рюкзак. По-друге, свічка освітить будь-яке темне приміщення, по-третє, з її допомогою можна з легкістю зігріти руки, або підсушити одяг. А по-четверте, на ній нагрівають воду для гарячих напоїв, чи навіть готують їжу. Зрозуміло, що у бліндажах, окопах і навіть в будь-яких укриттях такі свічки будуть дуже потрібні.

Тож лісівчани взялися за справу дуже активно. На допомогу пані Тетяна покликала ще двох жительок села Оксану Бабак та Людмилу Плясецьку. Односельчан попросили знести всі необхідні матеріали для виготовлення свічок.

photo_2022-08-08_14-19-47

– Люди поприносили металеві баночки від консервів, свічки, хто які мав та віск. Необхідний гофрований картон ми взяли у місцевих магазинах. Людмила підготовлювала банки, Оксана скручувала папір і клала його у готові ємкості. На мангалі ми розігрівали у старенькому чайнику віск та свічки, потім трьома підходами я заливала його у баночки з папером, – ділиться процесом роботи пані Тетяна.

Кілька виготовлених свічок жінки перевірили. Кажуть, що найменша свічка їхнього виробництва горіла більше 8 годин.

Дуже дякує пані Тетяна, всім, хто долучився до роботи. Особливо велика дяка, каже організаторка процесу, за наданий віск Тамілі Бурковецькій, Віктору Ільченку, Івану Агості, Ігорю Нінченку та Артему Плясецькому.

На сьогодні лісівчани виготовили більше 50-ти окопних свічок. Частину з них уже передають своєму військовому односельцю, який приїхав на кілька днів додому.

На виготовлення більшої кількості таких свічок, як зауважує пані Тетяна, не вистачає воску. Тому звертаються з проханням до всіх у кого є віск, або хто може його придбати – допомогти їм. Адже металевих баночок та паперу жінкам вистачає, а от воску немає. Та й бажаючих виготовляти свічки є багато, але для того, щоб працювати в гурті потрібно достатня кількість матеріалів.

photo_2022-08-08_14-08-31-2

Надалі, зі слів пані Тетяни, вони ще планують попрацювати над оформленням свічок, хочуть написати на них приємні побажання захисникам. Також мають бажання взятися за приготування енергетичних батончиків.

Крім того, пункт збору продуктів харчування та інших необхідних речей на передову у селі продовжує працювати. Нещодавно жителі Лісового вкотре зібрали та передали тальнівськими волонтерами свіженьку посилку військовим, яку вони вже й доставили. Волонтери з Лісового наголошують, що й надалі так активно працюватимуть, бо мають величезне бажання якнайшвидше святкувати Перемогу.

Бажаючі передати віск дівчатам, які виготовляють окопні свічки, звертайтесь, будь ласка, особисто до Тетяни Петрівни Корнієнко моб. 096 908 40 07.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100