реклама
Sucurity Police

реклама

Що таке воєнний злочин і чи вдасться притягнути до відповідальності злочинців —  журналістка Суспільне Черкаси Марія Гаврилян дізнавалась у юриста Тараса Щербатюка. Відео розмови можна дивитись на сайті Суспільне Черкаси або в телеефірі міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив».

«Воєнні злочини стосуються порушень правил ведення війни, а воєнні злочини стосуються порушення внутрішнього законодавства України військовими нашої країни, — розповів юрист Тарас Щербатюк. — Поряд із воєнними злочинами є ще три види злочинів міжнародних, що пов’язані з війнами, військовими конфліктами  — це злочини геноциду, злочини проти людяності та злочини агресії».

5dbf69ccad386abc00dbc03f6c07af32

Що таке «Трибунал для Путіна», як збирають і фіксують докази воєнних злочинів і скільки їх вже вдалось відшукати?

«Ці злочини стосуються руйнування або знищення цивільних об’єктів, вбивства та поранення цивільних осіб, примусового вивезення людей на територію російської федерації, катування і ще багато видів злочинів. На Черкащині ми зафіксували вже 26 епізодів, що стосуються порушення звичаїв ведення війни. По кожному факту правоохоронними органами відкрито кримінальне провадження», — каже Тарас Щербатюк.

Які саме злочини зафіксовані на Черкащині та як людям, які перебувають на окупованій території, фіксувати злочини. Хто має створити міжнародний трибунал для розгляду дій злочинців із російської федерації і чи можна притягнути їх до відповідальності, як отримати компенсацію цивільним за знищене майно — дивіться у відео.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100