реклама

реклама

46-річна вже судима за шахрайство уманчанка ошукала чотирьох жінок. Її злочинну діяльність викрили правоохоронці. Слідчі відкрили кримінальне провадження. Шахрайці повідомили про підозру.

300247105_1414351342383728_7497197322876852966_n

До Уманського районного управління поліції звернулися потерпілі, яких ошукала місцева жителька. Уманчани розказали правоохоронцям, що шахрайка обіцяла їм роботу у Фінляндії в теплицях. Вона мала досвід роботи за кордоном та, зі слів жінки, гарні зв’язки для працевлаштування інших громадян за межами України. Свої послуги, разом із виготовленням документів, жінка оцінювала від 500 євро. Запевняла, що кошти, які клієнти внесуть на оформлення, повернуться їм по прибуттю на місце роботи.

Правоохоронці встановили, що у пастку аферистки потрапили четверо уманчанок. Вони віддали зловмисниці понад 50 тисяч гривень та чекали документи про виклик на роботу з листопада минулого року до березня 2022 року. Після отримання коштів, зловмисниця вигадувала різні версії затримки з оформленням, а згодом взагалі перестала відповідати на дзвінки та повідомлення.

Оперативні працівники та слідчі Уманського районного управління поліції встановили 46-річну вже судиму за шахрайство уманчанку.

За чотирма фактами слідчі розслідують кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці провели ряд процесуальних дій та зібрали речові докази, що свідчать про протиправні дії порушниці. За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури їй повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Слідство триває, повідомляють у поліції Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100