реклама

реклама

Доброчинний велопробіг «Fire way» відбувся на підтримку Збройних сил України у Черкасах зранку 23 серпня. Захід провели за ініціативи Головного управління ДСНС України у Черкаській області до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності, – про це повідомляє кореспондент видання Прочерк.

20220823_095436

Учасниками заходу стали співробітники із дев`яти силових структур області та небайдужі черкасці, які подолали 10 кілометрів дистанції. Маршрут пролягав від розважально-оздоровчого комплексу “Бочка” по вулиці Гагаріна через вулицю Сержанта Жужоми та по вулиці Героїв Дніпра, по вулиці Сержанта Смірнова і в зворотному напрямку.

20220823_095838

На початку заходу учасники разом виконали Державний Гімн та вшанували хвилиною мовчання усіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, та мирних громадян, які загинули в наслідок збройної агресії російської федерації.

Працівники ДСНС зазначили, що учасниками колони стали різні люди: як чемпіони Європи з триатлону, так і ті, хто нещодавно опанував велосипед. Щоб взяти участь учасникам потрібно було приїхати на велосипеді та внести благодійний реєстраційний внесок.

20220823_095810

Учасниця велопробігу Христина Середенко розповідає: «Я люблю займатися велоспортом, навчаюсь у Черкаському інституті пожежної безпеки, там і дізналася, що планується такий захід. Головним чинником, який спонукав мене приїхати сюди, було бажання допомогти армії, задонатити на ЗСУ та привернути увагу людей до того, що нашим захисникам все ще потрібна наша допомога з тилу».

Завдяки донатам близько двохсот учасників велопробігу, вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень, які волонтери з Центру допомоги армії передадуть до ЗСУ.

«Приємно, що така велика кількість людей долучилася, щоб зайнятися спортом та допомогти бійцям. Кошти, які ми зібрали сьогодні витратимо на рації та засоби зв’язку, які дуже потрібні нашим хлопцям. Вони, на жаль, є розхідним матеріалом, але без них воювати не можливо. Всю звітність можна простежити на нашому сайті», – зазначила заступниця голови Центру допомоги армії Іванна Дубова.

20220823_094424

До пробігу навіть долучилася компанія на роликах. Один із її учасників Володимир Єреп поділився: «Ми більше любимо ролики, не всі мають велосипеди, але мали не переборне бажання долучитися до пробігу та проявити свій патріотизм, це найменше, що ми можемо наразі зробити. Про захід дізналися із соціальних мереж. Хочемо спільно із велосипедистами подолати увесь маршрут».

Колону супроводжували патрульні автомобілі та медичний автомобіль. Після подолання дистанції, кожен вело-учасник, який приїхав до фінішу отримав диплом, а найменший – пазли від рятувальників “Аква-Найда”.


Речниця ГУ ДСНС України у Черкаській області Юлія Норовкова зазначила, що такий благодійний велопробіг відбувся у всіх обласних центрах України, де дозволяли обставини. Таким чином, українці об’єднали зусилля, аби допомогти армії.

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100