На святкування Рош га-Шана до Умані приїдуть близько 10 тисяч хасидів. Як повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець, влада Черкащини закликає утриматися від відвідувань та дотримуватися правил безпеки, пише УНН.

DSC_8829

“Ми орієнтуємося, що умовно десять тисяч хасидів приїдуть. Така у нас орієнтовна ціна цьогорічного питання. Проте наразі ведуться превентивні заходи, які здійснюються нашим управлінням Національної поліції та іншими відповідними службами. В першу чергу – це СБУ та служби здоров'я задля того, щоб підготуватися і забезпечити у превентивному характері безпечність тих місць, де вони будуть перебувати”, – розповів Табурець.

Голова ОВА зазначив, що з єврейськими організаціями проводили конференції, на яких лунали попередження щодо небезпеки ракетних обстрілів. За словами Табурця, регіональна влада Черкащини намагалася переконати організації та фонди не їхати на святкування Рош га-Шана, проте це не дало результатів.

Табурець додав, що всі, хто перебуватиме в Умані, обов'язково мають дотримуватися правил безпеки. Зокрема, йдеться про вимоги щодо переміщення містом, масового скупчення в одному місці, а також обмеження територій посиленими режимами охорони, блокпостами.

“Правоохоронні служби проводитимуть інструктаж. Ми будемо намагатися виготовити спеціальні листівки з коротким інструктажем щодо дій. І в тому числі ми попередили і організаторів цього процесу. Це відомий фонд, і відомі організації які сприяють приїздам гостей. Тобто, вони мають бути до цього готові. Наскільки вони почують чи не почують, це вже інше питання. Інструктивні моменти ми будемо проводити в обов'язковому порядку”, – пояснив Табурець.

Як відомо, із 19 по 30 вересня в Умані на Черкащині у період святкування Рош га-Шана будуть посилені заходи безпеки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100